"Apgailestaujame, kad Vilniaus savivaldybė ir šventės organizatoriai neatsižvelgė į teisėtus tikinčiųjų lūkesčius perteikiančią Arkivyskupijos kurijos nuomonę ir ją palaikančių valstybiškai bei tautiškai sąmoningų piliečių nuostatas," - tvirtina kurija.

Pagal nusistovėjusią ilgametę praktiką bei susitarimus su Vilniaus miesto savivaldybe, rašo kurija, Katedros aikštėje gali būti rengiami tik valstybinės reikšmės minėjimai, klasikinės bei liaudiškos muzikos koncertai, istorinio etnografinio pobūdžio kultūros renginiai.

Jiems organizuoti, pagal tą pačią praktiką bei sprendimus, būtinas Arkivyskupijos kurijos pritarimas.

Teigiama, jog liepos pabaigoje „Arkivyskupui metropolitui A. J. Bačkiui adresuotame Vilniaus miesto savivaldybės rašte buvo prašoma pritarimo „Sostinės dienų“ renginiams, planuojamiems Katedros aikštėje.

Arkivyskupija sutiko, kad Katedros aikštėje vyktų neįgaliųjų meno dirbinių mugė ir meno saviveiklos šventė, tačiau prieštaravo triukšmingų koncertų ir grynai pramoginių pasirodymų organizavimui.

Paskelbus „Sostinės dienų“ programą, paaiškėjo, kad į Arkivyskupijos kurijos poziciją neatsižvelgta“.

Ketvirtadienį prasidedančios miesto šventės „Sostinės dienos 2007“ programoje numatyti penki renginiai Katedros aikštėje, tarp kurių – akrobato Didier Pasquette`o pasirodymas ant lyno, Andriaus Mamontovo ir grupės „Brainstorm“ koncertai.