Apie 18 valandą į „Šekspyro“ viešbučio kiemą pradėjo riedėti Vilniaus miesto savivaldybės automobiliai. Viena mašina kartu atvyko sostinės vicemeras liberaldemokratas Evaldas Lementauskas ir tarybos narys socialdemokratas Juras Požėla. Netrukus prie jų prisijungė socdemų vicemeras Algirdas Paleckis. Savo visureigiu, pažymėtu Gruzijos valstybiniais numeriais, atvyko ilgai šioje šalyje gyvenęs ir dirbęs liberaldemokratas Audrius Butkevičius.

„Kalbėjomės apie politinę situaciją, jau nuveiktus ar dar laukiančius darbus“, - DELFI trečiadienį teigė E. Lementauskas.

Pats sostinės meras J. Imbrasas trečiadienį teigė šiame susitikime nedalyvavęs, nes šiuo metu atostogaująs. „Tokie susitikimai po darbo rengiami pastoviai: keturių partijų komandai reikia pasitarti, suderinti veiksmus. Čia, savivaldybėje, tiek daug reikalų, kad net nespėjame susitikti“, - aiškino J. Imbrasas.

Mero teigimu, susitikimus neoficialioje aplinkoje rotacijos principu rengia visos valdančiosios frakcijos, susitikimai vyksta skirtingose vietose. Opozicijos atstovai į tokius susitikimus nekviečiami.

J. Imbrasas tikino per daug nesijaudinantis dėl konservatorių jam ruošiamos interpeliacijos, nes tam esą nėra pagrindo: „Interpeliacija įmanoma tik jeigu prasidės papirkimai. Gali būti metamos visos jėgos, dideli pinigai, tačiau tam yra saugumas, kitos institucijos, kurios turi stebėti. Jeigu koalicija bus skaldoma tokiais metodais, tuomet tiek toji mūsų valstybė ir verta“.

DELFI jau skelbė, kad interpeliaciją sostinės merui rengianti opozicija siūlo iš tarybos trauktis Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) lyderiui Artūrui Zuokui: esą tuomet valdančiąją daugumą remiantys Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovai paremtų konservatorius ir liberalcentristus. Tačiau net ir tokiai koalicijai (25 atstovai iš 51) iki daugumos pritrūktų mažiausiai vieno tarybos nario, kurį reikėtų persivilioti iš dabartinės daugumos.