Trečiadienį Kauno miesto tarybos kolegija išklausė informaciją apie numatomą grandiozinę savivaldybių reformą.

Kauno meras Andrius Kupčinskas kol kas atsargiai kalba apie galimybes išplėsti Kauno miesto savivaldybės valdas.

„Reikia labai gerai išanalizuoti situaciją, tačiau idėja verta dėmesio", - sakė A.Kupčinskas .

Prie Kauno miesto savivaldybės siūloma prijungti Akademijos, Alšėnų, Domeikavos, Ežerėlio, Garliavos, Karmėlavos, Kačerginės, Kulautuvos, Lapių, Neveronių, Ringaudų, Rokų, Samylų, Taurakiemio, Užliedžių, Vandžiogalos ir Zapyškio seniūnijas. Visos šios seniūnijos šiuo metu priklauso Kauno r. savivaldybei.

Planuojama, kad Babtų, Čekiškės, Vilkijos apylinkių, Vilkijos ir Raudondvario seniūnijos priklausytų Vilkijos savivaldybei. Įvykdžius numatytą reformą iš 96 tūkst. šiuo metu Kauno r. gyvenančių žmonių 70 tūkst. būtų priskirti prie Kauno savivaldybės.

Netrukus planuojama skelbti gyventojų apklausą dėl planuojamos reformos.

Kauno r. savivaldybės meras Valerijus Makūnas kritiškai vertino planus panaikinti pakaunės savivaldybę. Pasak V.Makūno, svarbiausia dabar yra stiprinti seniūnijas, o ne steigti naujus administracinius vienetus.

„Aš matau, kokios galimybės laukia Kauno rajono. Taip dirbtinai sėdint ministerijoje už stalo rajono padalinti nereikėtų. Iš tikrųjų tai yra daug gilesni reikalai. (...) Esu giliai įsitikinęs, kad tai yra skubotas sprendimas", - DELFI sakė V.Makūnas.

Kauno miesto ir rajono savivaldybėse bus sudarytos darbo grupės, kurios išanalizavusios situacij ą pateiks pasiūlymus dėl tiklsių būsimosios Kauno savivaldybės ribų, tačiau galutinį sprendimą priims Vyriausybė.