Ketvirtadienį priešpiet Vilniuje S. Daukanto aikštėje prie Prezidentūros nedidelį koncertą surengė filosofas Leonidas Donskis ir Baltijos gitarų kvarteto koncertas.

Per pusvalandį atliko šešis kūrinius – po tris grupės „The Beatles“ dainas ir instrumentinius kūrinius. L. Donskis, pats sau pritardamas gitara, bene pirmą kartą tokiai didelei auditorijai dainavo visame pasaulyje žinomas bitlų dainas „Hey Jude”, „Let It Be” ir „Yesterday”.

Kvarteto nariai Saulius S. Lipčius, Sergejus Krinicinas, Ieva Baltmiškytė ir Zigmas Čepulėnas sugrojo instrumentinę „Metallica” dainos „Nothing Else Matters” versiją ir dar porą kūrinių.

Koncerto pradžioje V. Pociūno atminimas buvo pagerbtas tylos minute, o po koncerto muzikantai ir klausytojai išsiskirstė be jokių kalbų.

Žinodami apie planuojamą atminimo akciją, dar gerokai prieš jos pradžią aikštės pakraščiuose, ieškodami pavėsio, įsitaisė kelios dešimtys senyvo amžiaus žmonių. Vėliau auditorija gerokai padidėjo – pasiklausyti dainų atėjo ir nemažai jaunimo, koncertu susidomėjo ir pro šalį ėję užsienio turistai.

Pagerbti V. Pociūno atminimo atėjo ir būrys Seimo narių, daugiausia – išsamaus pakartotinio jo žūties tyrimo reikalaujantys opoziciniai konservatoriai. Tarp klausytojų buvo matyti parlamento vicepirmininkas Andrius Kubilius su žmona Rasa, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovas Algimantas Matulevičius, Užsienio reikalų komiteto vicepirmininkas Audronius Ažubalis.

Į koncertą atėjo Europos Parlamento nariai Vytautas Landsbergis ir Margarita Starkevičiūtė, Lietuvos paramos ir projektų Afganistane koordinatorė Gintė Damušytė.

Žuvusiojo našlės žurnalistės Liudvikos Pociūnienės minioje nebuvo matyti.

Kaip prieš atminimo akciją teigė L. Donskis, mitingo ar manifestacijos nenorėta rengti. „Pakanka žmogiško dėmesio. O kas gali būti šilčiau, kaip padainuoti garbingo žmogaus atminimui?“ – retoriškai klausė filosofas.

V. Pociūnas žuvo lygiai prieš metus, naktį iš rugpjūčio 22-osios į 23-iąją. Baltarusijoje dirbęs Valstybės saugumo departamento pulkininkas iškrito pro viešbučio langą Breste, kur tuo metu buvo komandiruotėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją