Su namų areštą gavusiu sūnumi gyvena ir jo pensininkė motina Rita Šalugienė bei dar dvi dukros. Tačiau jau ketverius metus kuklų gyvenimą demonstruojančios šeimos valdomas turtas sunkiai dera prie nuomojamo dviejų kambarių buto miegamajame Vilniaus rajone.

Kaip skelbia Vilniaus savivaldybė, D. Šalugos mėnesio atlyginimas atskaičius mokesčius – beveik 3,4 tūkst. Lt.

Prieš porą metų jis deklaravo ne banke turintis 41 tūkst. Lt, valdantis 57 akcijas, kurių vertė nesiekia 6 tūkst. Lt.

Taip pat savivaldybės tarnautojas nurodė suteikęs 24 tūkst. Lt paskolą bendrovei „Vakaro ambasada“, valdančiai vieną iš sostinės naktinių klubų. Tačiau dabar D. Šaluga teigia, kad didžioji dalis buvusi jo pirmosios sutuoktinės turtas.

„Turiu motociklą, turiu sąskaitoje pinigėlių šiek tiek, ir viskas, daugiau nieko. Mama šiuo metu nevaldo jokio turto, nes turėjo namą Kėdainių rajone, pardavė jį, buvo įsigijusi sklypą Vilniaus rajone, Grigiškėse, paskui tą sklypą taip pat pardavė“, – aiškino Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos ir bendrųjų reikalų departamento direktorius D. Šaluga.

Tačiau Šalugų šeima pastaraisiais metais gan aktyviai prekiavo nekilnojamuoju turtu.

D. Šalugos motina Rita Šalugienė per pastaruosius trejetą metų pirko ir pardavė keturis sklypus Kėdainių ir Trakų savivaldybėse.

Taip pat jai priklauso butas Kėdainiuose ir žemė prabangioje vietoje – Vilniaus rajone netoli didžiosios Riešės.

Šis sklypas sostinės pašonėje ant ežero kranto anksčiau priklausė seimo nariui Vidmantui Žiemeliui.

Jis 2005 m. sausį žemę padovanojo savo sūnui Gediminui, o šis po poros mėnesių sklypą perpardavė R. Šalugienei.

Nekilnojamojo turto analitikai šį sklypą vertina iki pusės milijono litų.

„Mama įsigijo sklypą Vilniaus rajone, Melkio kaime. Dabar šiame sklype kartu su mama statome namą. Aš nenorėčiau įvardyti, kas mano kaimynai. Jeigu jie norės – patys pasakys, jei norėsite – patys susirasite“, – kalbėjo D. Šaluga.

Paklaustas apie valstybei sumokėtą fizinių asmenų pajamų mokestį nuo parduotų sklypų, D. Šaluga teigė nieko neprisimenąs. R. Šalugienei priklausanti žemė – iš visų pusių ribojasi su Žiemelių šeimos žeme.

Gediminas Žiemelis yra „FlyLAL group“ valdybos narys. Trečdalį oro bendrovės akcijų valdo bendrovė „Fima“, laimėjusi konkursą diegti ir prižiūrėti vaizdo stebėjimo sistemą Vilniaus mieste. Dešimties metų sutarties vertė – 7 mln. Lt.

Kitą sklypą Trakų rajone, LTV naujienų tarnybos žiniomis, R. Šalugienė pernai pardavė bendrovei „GL Statyba“, o žemė buvo įgyta iš buvusio Šiaulių rajono savivaldybės tarybos nario Kazimiero Putramento.

Ši pavardė figūravo kitame su sostinės valdžia susijusiame skandale. Kuomet verslininkas Alfridas Putramentas buvo įtartas siekęs papirkti Vilniaus savivaldybės tarybos narius, kad šie priimtų jam naudingus sprendimus dėl žemės paskirties keitimo.

Tačiau abu Putramentai tikina, kad tai – tik keistas sutapimas ir kategoriškai neigia giminystės ryšį.