Sprendimą dėl administracijos reformos sostinės taryba
liepos 18 d. Netrukus po to profsąjunga apskundė šį sprendimą teismui: kartu su ankstesne sostinės valdžia dirbę tarnautojai baiminosi, kad pasinaudojusi šia reforma naujoji valdžia juos atleis iš darbo ir priims sau lojalius žmones.

„Naujoji valdžia taip siekia užimti ne tik politinio pasitikėjimo postus bet ir politizuoti administracijos darbuotojų pareigas, grubiai pažeisdama įstatymus bei darbuotojų teises“, - kalbėjo Vilniaus savivaldybės Administracijos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Darius Šaluga.

Po savaitės jį sulaikė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūnai: valdininkas įtariamas du kartus paėmęs po 50 tūkst. litų kyšius.

Savo ruožtu Vilniaus valdžia tikino, kad administracijos reforma būtina, nes aparato darbas esą nebuvo efektyvus: pernai savivaldybės darbuotojai neatsakė į 4,5 tūkst. klausimų, kuriuos pateikė organizacijos ir miesto piliečiai. Iš devynių savivaldybės departamentų ketinama reorganizuoti šešis.

„Bendras departamentų skaičius nesikeičia, darbuotojų nei daugės, nei mažės. Nebent gyvenimas laiko tėkmėje ką nors pakoreguos“, - tuomet kalbėjo sostinės meras Juozas Imbrasas.