Premjeras Gediminas Kirkilas, vadovaujantis minėto piligrimų kelio programos koordinavimo komisijai, radijui "Znad Wilii" sakė, jog ši programa nėra uždaryta ir bus papildoma svarbiais bažnytiniais objektais.

"Mes su arkivyskupu Sigitu Tamkevičiumi iškart sutarėme, kad nesikišime į programos turinio reikalus, nes tai vis dėlto yra Bažnyčios reikalas. Vyriausybės, ministerijų atstovai kalbame daugiau apie materialiąją programos pusę - infrastruktūrą, rekonstrukcijas. Bažnyčia pati pasirenka programos prioritetus, komisijoje taip pat dalyvauja mokslininkai, istorikai.

Būta nemažai ginčų dėl prioritetų, tačiau visko apimti kol kas negalime. Bet programa yra atvira, komisija toliau veiks, diskutuos. Mano požiūriu, Šv. Dvasios bažnyčia Vilniuje turėtų būti įtraukta, kaip ir kiti objektai, kurie tiesiogiai ar netiesiogiai susiję su popiežiaus Jono Pauliaus II - Karolio Vojtylos asmenybe", - teigė G. Kirkilas.

Į Jono Pauliaus II piligrimų kelią įtraukti tokie Lietuvos sakraliniai objektai, kaip Vilniaus arkikatedra bazilika, Aušros Vartų koplyčia ir Šv. Teresės bažnyčia, Vilniaus Kryžiaus kelias (Vilniaus Kalvarijos), Trakų Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo parapinė bažnyčia, Kauno arkikatedra bazilika ir Kristaus Prisikėlimo bažnyčia, Pažaislio kamaldulių vienuolyno ansamblis, Šiluvos bazilika ir Švč. Mergelės Marijos Apsireiškimo koplyčia, Kryžių kalnas, Šiaulių katedra, Tytuvėnų bažnyčios ir vienuolyno ansamblis, Marijampolės bazilika, Palaimintojo Jurgio Matulaičio koplyčia jo tėviškėje Lūginėje, Žemaičių Kalvarijos Švč. Mergelės Marijos apsilankymo bazilika ir Kryžiaus kelio koplyčios, Pivašiūnų Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia.

G. Kirkilo teigimu, šiuo metu svarbiausia stiprinti į programą įtrauktų objektų infrastruktūrą, o kai kuriuos objektus, kaip nykstantį Pažaislio vienuolyno ansamblį, - tiesiog išsaugoti.

Jono Pauliaus II piligrimų kelio programa bus vykdoma trimis etapais iki 2013 metų, kai bus minima popiežiaus Jono Pauliaus II apsilankymo Lietuvoje 20 metų sukaktis.

Šiemet Piligrimų kelio programos įgyvendinimui Vyriausybė iš Privatizavimo fondo skyrė 10 mln. litų, dar 300 tūkst. atseikėjo Ūkio ministerija. Planuojama, kad pirmojo etapo darbams užbaigti 2008 m. reikės dar apie 28 mln. litų.