Jungtinėse Valstijose įsikūrusi ryšių su visuomene kompanija laiške Niujorko lietuvių bendruomenės apygardos pirmininkei rašo, kad Rolandas Paksas, būdamas prezidentu, atvedė Lietuvą į Vakarus ir NATO bei prašo lietuvių bendruomenę oficialiai pakviesti R. Paksą spalį susitikti su bendruomenės nariais.

„Rolandas Paksas, buvęs Lietuvos prezidentas, yra gerai žinomas politikas, prisidėjęs kuriant demokratiją šalyje. Prezidentaudamas Paksas atvedė Lietuvą į Vakarus ir į NATO. Šiuo metu jis vadovauja partijai „Tvarka ir teisingumas“, vienai didžiausių politinių partijų šalyje. [...]

Rolandas Paksas, būdamas prezidentu, sėkmingai vedė Lietuvą į Vakarus ir tolyn nuo Sovietų Sąjungos – šalis tapo visateise NATO nare 2004 metais. Tiesa, tai nepraėjo be pasekmių – politiniai priešininkai, išsigandę Pakso opozicinės partijos galios, pradėjo apkaltos kampaniją. Ši buvo sėkminga, nepaisant vėlesnio Lietuvos Aukščiausiojo Teismo išaiškinimo, kad Paksas nekaltas“.

Amerikoje gyvenanti Pasaulio lietuvių bendruomenės vadovė Regina Narušienė sako, kad lietuvių bendruomenei kviestis Rolandą Paksą atvykti į JAV būtų nekorektiška, nes lietuvių bendruomenė, pasak jos, yra nepolitinė organizacija, R. Paksą kviesti galėtų nebent privatūs asmenys.

„Mes esam pakvietę Prezidentą, esam pakvietę Premjerą, bet jie yra tautos atstovai. Ir kai jie atvažiuoja, jie atvažiuoja atstovauti Lietuvai. Ponas Paksas neatstovauja Lietuvos žmonėms“, – teigia Regina Narušienė, P asaulio lietuvių bendruomenės valdybos pirmininkė.

Pirmasis Europoje apkaltos būdu nušalintas prezidentas Rolandas Paksas neslepia siekių susitikti su Amerikos lietuviais ir juos informuoti apie Lietuvos politinę situaciją bei kas vyko prieš trejetą metų apkaltos metu. Politikas tikisi, kad vizitas bus aukštame politiniame lygyje ne tik su lietuvių bendruomene, bet ir su vietos žurnalistais bei politologais.

Rolandas Paksas teigia, kad jei viešųjų ryšių kompanija sėkmingai pasirodys rengiant vizitą, gali būti, kad jai bus patikėta organizuoti partijos „Tvarka ir teisingumas“ rinkiminę kampaniją Seimo rinkimuose. R. Paksas neatskleidžia, kas jį kviečia atvykti į Ameriką.

„Tai yra atskiri kvietimai ar kažkokia kompanija, kuri norėtų viską sujungti į vieną visumą ir paskui turėtų rinkiminę kampaniją Lietuvoje. Būtent šita, kita ar trečia kompanija – gyvenimas parodys“, – sako Rolandas Paksas, partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas.

Specialistų vertinimu, tai solidi viešųjų ryšių kompanija, kuri dirba su pasaulyje žinomais prekės ženklais, nevyriausybinėmis organizacijomis bei politikais. R. Pakso pasirinkta ryšių su visuomene kompanija savo internetinėje svetainėje nurodo, kad jos klientai yra Paryžiaus Disnėjaus pramogų parkas, televizijos Al Jazeera angliškas kanalas, BBC. Be to, ši kompanija dirba trijuose regionuose – Londone, Niujorke ir Kataro sostinėje Dohoje.

„Žinoma, kad jinai konsultavo laikinąjį Irako ministrą pirmininką Ijadą Allawi, kai 2003 jis siekė šio posto. Būtent jinai dirbo užtikrindama jo politinį palaikymą Vašingtono administracijoje. Už konsultacijas ponas I. Allawi sumokėjo 37 tūkst. dolerių“, – tvirtina Aistis Zabarauskas, ryšių su visuomene kompanijos specialistas.

Lietuvos ambasada Jungtinėse Valstijose tvirtina, kad nėra prisidėjusi prie Rolando Pakso vizito į Jungtines Valstija organizavimo. Akcentuojama, kad Rolandas Paksas gali keliauti kaip privatus asmuo arba kaip partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas.