Kaip pranešė tarnybos patarėjas viešiesiems ryšiams Valdas Dambrava, kituose įrašuose smurtaujama prieš suaugusius žmones vidury dienos mieste, tarp daugiabučių namų. Viename įrašė keli chuliganai nuo stataus kalno judrios automagistralės link stumia bejėgę moterį.

Filmuotą medžiagą bet kuris interneto lankytojas gali rasti populiariame vaizdo bylų talpinimo portale "YouTube". Iš viso tarnybai atsiųstos aštuonios nuorodos į įrašus. Tiesa, du įrašai dėl smurto scenų jau yra pašalinti iš puslapio.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba persiuntė gautą informaciją Švietimo ir mokslo ministerijai bei Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigai.

Kadangi Moterų ir vyrų lygių galimybių bei Lygių galimybių įstatymai netaikomi šeimos ir privataus gyvenimo sritims, tarnyba negalėtų pradėti tyrimo dėl šių smurto atvejų.

Lygių galimybių kontrolierė Aušrinė Burneikienė ketina pateikti savo siūlymus teisėsaugos institucijoms dėl galimo greitesnio bendradarbiavimo, kai reikia nedelsiant imtis priemonių užkirsti kelią smurtavimo atvejams.

Pirmoji nuoroda į įrašą su smurto scena, kaip manoma, nufilmuota viename iš šalies kaimų, tarnybą pasiekė praėjusią savaitę.

Filmuotoje medžiagoje, kurią “YouTube” vartotojas pavadino "Lietuvos kaimo erelis", matyti, kaip vyras rankomis ir kojomis muša moterį. Filmuojantis asmuo į incidentą nesikiša ir smurto nesustabdo.