Ketvirtadienį valandai iš namų arešto ištrūkęs D.Šaluga surengė spaudos konferenciją, kurioje be kita ko pateikė pokalbio su meru J.Imbrasu ir vicemeru Evaldu Lementausku garso įrašą.

Šiame įraše J.Imbrasas teigia, jog D.Šalugos atleidimas – politinis sprendimas.

Darius Šaluga (toliau D.Š.): - Tai dabar jus man pasakykit, kodėl jūs manim nepasitikit, dėl ko man reikia atsistatydinti iš valstybės karjeros tarnybos, kada visi įstatymai byloja ką kita?

Evaldas Lementauskas (toliau E.L.): - Tai laikykimės įstatymų ir aš už tai.

D.Š.: - Tai kodėl jūs manim nepasitikit? Pasakykit man.

E.L.: - Yra daug priežasčių, bet aš jų nenoriu vardint.

D.Š.: - O aš norėčiau, kad jūs įvardintumėt tas priežastis, tada aš žinosiu ramia sąžine kaip man elgtis.

E.L.: - O kodėl aš jums turėčiau duoti ataskaitą?

D.Š.: - Man jūs neturit duot ataskaitos, bet supraskit, vicemere, kad dabar eina kalba apie mano likimą, ne tiktai išėjimą iš darbo.

Juozas Imbrasas (toliau J.I.): - O kas, kas baigėsi gyvenimas, Dariau, tau?

D.Š.: - Ne, man nesibaigė gyvenimas. J.I.: - Gyvenimas baigėsi, tu nepakeičiamas esi?!

D.Š.: - Aš taip nesakiau. Aš gyvenime taip nesakiau.

J.I.: - Ko tu klausi, mes tau nieko nepasakysim. Tavo veidas mums nepatinka, ar tau kažkas, tu nepakeičiamas, planų turi... Dariau, toks yra politinis sprendimas ir tą reik suprast ir nereikia čia kaip mažai mergaitei: jūs man pasakykit ta, ta, ta. Mes tau nepasakysim šito.

D.Š.: - Tvarka, aš paklausiau.

J.I.: - Na tai ką tu čia...

Anot D.Šalugos, minėtas įrašas tik nedidelis su J.Imbrasu ir E.Lementausku vykusio pokalbio fragmentas.

D.Šaluga tvirtino, jog maždaug po poros savaičių, kai J.Imbrasas buvo išrinktas meru, jis sulaukęs paties mero ir vicemero E.Lementausko raginimų atsistatydinti, kurie vėliau esą virto spaudimu ir net grasinimais.

Pasak sulaikytojo valdininko, jo tuometiniam pavaduotojui „vienas iš liberaldemokratams lojalių žmonių“ esą pagrasino: „Šis jaunuolis ilgai nesispyrios, kai išvešim žmoną į mišką“.

Paklaustas, kodėl nesikreipė dėl šio grasinimo į teisėsaugą, D.Šaluga teigė nesitikėjęs, jog tai bus bandoma įgyvendinti.

D.Šalugos teigimu, STT sulaikytas jis buvo tą savaitę, kuomet kaip savivaldybės darbuotojų profsąjungos vadovas turėjo pasirašyti teisinio atstovavimo sutartį su advokatų kontora dėl savivaldybėje parengtos administracijos struktūros reformos apskundimo teismui.

Nesipriešinti minėtai reformai manais už galimybę toliau liki savo poste, D.Šalugos teigimu, viename susitikime jį esą ragino ir su liberaldemokratais siejamas verslininkas A.Putramentas.

Vilniaus meras Juozas Imbrasas ketvirtadienį komentuodamas D.Šalugos teiginius buvo linkęs ironizuoti.

„Čia pasakėlės kažkokios, čia, ko gero, buvusio mūsų mero (Artūro Zuoko – DELFI) stilius. Vaikiškas, tiesiog juokingas. (...) Kaip tas įrašas padarytas? Vaikiški žaidimai, buvusio mero stilius“, - kalbėjo J.Imbrasas.

D.Šaluga ketvirtadienį žurnalistams teigė, jog verslininko Mariaus Benečio atvežti 50 tūkst. litų jam esą buvo pakišti į automobilį, jis pats jų neėmęs.

Minėtą incidentą D.Šaluga vadina provokacija, tačiau negalėjo paaiškinti kaip jo draugas M.Benetis susijęs su liberaldemokratais.

„Kaip galima pavadinti tai, kai jums paskambina pažįstamas žmogus, sutinku susitikti, jis įšoka į automobilį, nerišliai kažką sulemena ir įkiša kažką į pirštinių skyrelį“, - ketvirtadienį teigė D.Šaluga.

Anot jo, esą iškart po to prisistatė ir STT pareigūnai.

„Jūs galite laikyti mane kuo norite, bet aš nesu kvailys ir juo labiau ne savižudis žmogus. Tokių susitikimų aš negaliu pavadinti kitaip nei provokacija. Susidorojimas su manimi pasiekė epogėjų. Manau, kad dabar galima triumfuoti libdemų partijai ir J.Imbrasui, aš esu eliminuotas iš politinės kovos“, - teigė D.Šaluga.

D.Šaluga teigė verslininką M.Benetį pažįstantis jau trejus metus ir vadino jį pažįstamu, draugu.

Jokie dalykiniai reikalai, pasak D.Šalugos, su šiuo M.Benečiu jo esą nesiejo.

DELFI primena, jog D.Šaluga buvo sulaikytas prieš kelias savaites, kai iš vieno piliečio paėmė 50 tūkst. litų. Valdininkas buvo prisižadėjęs tarpininkauti, kad savivaldybėje bus priimtas pinigus sumokėjusiam asmeniui palankus sprendimas.

„Įtariama, kad valdininkas buvo tik tarpininkas, nuo jo sprendimas savivaldybėje negalėjo priklausyti, tačiau jis pasinaudojo savo tarnybine padėtimi ir pažintimis", - DELFI yra sakęs prokuroras G.Danėlius.

Tą pačią dieną Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai apsilankė D.Šalugos darbo kabinete ir atliko kratą.

STT taip pat yra apklaususi tris Vilniaus savivaldybės Miesto plėtros departamento darbuotojus.

Neoficialiomis žiniomis, esą pinigus iš verslininko paėmęs D.Šaluga neskubėjo vykdyti pažado, kad Miesto plėtros departamentas skubiai suderins sklypų detaliuosius planus, kuriuos patvirtinus, būtų atvertas kelias statyboms.

Neoficialiomis žiniomis, D.Šaluga už 100 tūkstančių litų tarpininkavo dėl sklypo šalia sostinės Pilaitės rajono.

D.Šaluga yra vienas įtariamasis baudžiamojoje byloje. Prokurorai tyrimo nekomentuoja, jie neatskleidžia, ar rasti anksčiau paimti 50 tūkst. litų.

D.Šaluga ketvirtadienį neigė liberaldemokratų teiginius, esą pastaruoju metu jis gyveno prabangiai ir ketvirtadienį pasikvietė žurnalistus į svečius Vilniaus Justiniškių mikrorajone. "Galėsite palyginti mano "prabangą" su meto J.Imbraso ir jo artimųjų",- sakė D.Šaluga.