Teismo sprendime nurodyta, kad nėra pagrindo įtarti, jog O.Jusys pasišalino iš eismo įvykio – esą jis anksti ryte vyko į darbą, automobiliai buvo apgadinti nežymiai, todėl greičiausiai mašinos tik netyčia prisilietė viena prie kitos. Be to, O.Jusys neturėjo reikalo sprukti iš įvykio vietos – esą jis buvo blaivus, automobilis apdraustas.

Tai jau antras kartas, kai Vilniaus apygardos administracinis teismas nagrinėjo O.Jusio administracinio pažeidimo bylą. Anksčiau teisėjai buvo nurodę policijai pažeidimą ištirti iš naujo, nes kilo abejonių, ar iš tikrųjų į eismo įvykį pakliuvo O.Jusio vairuojamas automobilis.

Mat apie eismo įvykį policijai pranešęs vilnietis Robertas B. nurodė, kad į jo automobilį trenkėsi žalios spalvos „Mazda", nors iš tikrųjų URM sekretorius vairavo mėlynos spalvos „Hyundai Sonata".

Tai paaiškėjo, kai policija patikrino nukentėjusio vilniečio pateiktus valstybinius numerius, todėl teismas suabejojo, ar iš tikrųjų nukentėjusysis gerai matė mašinos numerius.

Vilniaus miesto Vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos Eismo priežiūros tarnybos pareigūnai Užsienio reikalų ministerijos (URM) sekretoriui O.Jusiui buvo skyrę 3500 litų baudą, nes aukštas pareigūnas įtariamas sukėlęs eismo įvykį ir iš jo pasišalinęs. Su policijos paskirta administracine nuobauda URM sekretorius nesutiko ir kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą.

Vilniaus policijos pareigūnai nustatė, kad sostinės Ukmergės ir Žadeikos g. važiuodamas URM sekretoriaus automobilis nežymiai nubrozdino kitą automobilį. O.Jusys teigė nieko nejutęs, apie eismo įvykį sužinojo tik po kelių mėnesių, kai apie tai jam pranešė policijos pareigūnai.

Eismo nelaimė įvyko praėjusių metų gegužės 25-ąją, o automobilio savininkas, įtariamas sukėlęs avariją, buvo nustatytas maždaug po trijų mėnesių. Už pabėgimą iš eismo įvykio Vilniaus policija URM sekretoriui skyrė rugsėjo 28-ąją.

Kai apie O.Jusio sukeltą eismo įvykį pranešė DELFI, dėl URM sekretoriaus ministerijoje buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas. Automobiliu, kuriuo O.Jusys įtariamas sukėlęs eismo įvykį, naudojosi tik apie parą - šiuo metu jis perduotas Švietimo ir mokslo ministerijos žinion. Ant jo nėra užfiksuota jokių sužalojimų.

O.Jusys 1994-2000 metais buvo nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius, Lietuvos Respublikos atstovas Jungtinėse Tautose, vėliau dirbo URM viceministru, Lietuvos nepaprastuoju ir įgaliotuoju ambasadoriumi, nuolatiniu atstovu Europos Sąjungoje.