"Negalima ignoruoti fakto, kad įtariamasis yra vaiko priežiūros atostogose, nusikaltimas nepriskiriamas prie sunkių, - sakė ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Giedrius Danėlius. – Namų arešto sąlygos gana griežtos.

Norėčiau pabrėžti, kad jam uždrausta bendrauti tiek per tarpininkus, tiek techninių priemonių pagalba su Vilniaus savivaldybės administracijos darbuotojais. Kad šis draudimas būtų efektyvus, šiandien kreipėmės ir teismas priėmė nutartį dėl D.Šalugos nušalinimo nuo profesinės sąjungos pirmininko pareigų trijų mėnesių laikotarpiui".

Prokuroro teigimu, D.Šalugai taip pat uždrausta lankytis kai kuriose vietose, tačiau eiti į parduotuvę vaikams nupirkti pieno jam nebus draudžiama.

Aukštam valdininkui prokurorai yra pareiškę įtarimus dėl tarpininkavimo kyšininkaujant. Įtariama, kad D.Šaluga iš vieno verslininko per du kartus paėmė 100 tūkst. litų.

D.Šaluga ikiteisminį tyrimą atliekantiems pareigūnams kol kas parodymų nedavė. Jo advokato Sauliaus Žentelio teigimu, įtariamasis neigia kaltę.

„Į viską jis išsamiai atsakys, kai bus jo apklausa", - sakė advokatas.

Po teismo posėdžio paklaustas, už ką paėmęs pinigus, kaukėtų STT pareigūnų vedamas D.Šaluga tik tyliai atkirto: „Nieko aš neėmiau".

Ketvirtadienį į Vilniaus miesto 2-ąjį apylinkės teismą atvestas D.Šaluga atrodė nusiteikęs optimistiškai – prieš posėdį, kuriame buvo sprendžiamas jo kardomosios priemonės klausimas, savivaldybės tarnautojas netgi mojavo žurnalistams.

DELFI jau skelbė, kad D.Šaluga buvo sulaikytas, kai iš vieno piliečio paėmė 50 tūkst. litų. Valdininkas buvo prisižadėjęs tarpininkauti, kad savivaldybėje bus priimtas pinigus sumokėjusiam asmeniui palankus sprendimas.

„Įtariama, kad valdininkas buvo tik tarpininkas, nuo jo sprendimas savivaldybėje negalėjo priklausyti, tačiau jis pasinaudojo savo tarnybine padėtimi ir pažintimis", - DELFI yra sakęs prokuroras G.Danėlius.

Tą pačią dieną Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai apsilankė D.Šalugos darbo kabinete ir atliko kratą.

STT trečiadienį apklausė tris Vilniaus savivaldybės Miesto plėtros departamento darbuotojus.

Neoficialiomis žiniomis, valdininką galėjo įskųsti vilnietis verslininkas M. B. Esą pinigus paėmęs D.Šaluga neskubėjo vykdyti pažado, kad Miesto plėtros departamentas skubiai suderins sklypų detaliuosius planus, kuriuos patvirtinus, būtų atvertas kelias statyboms.

Neoficialiomis žiniomis, D.Šaluga už 100 tūkstančių litų tarpininkavo dėl sklypo šalia sostinės Pilaitės rajono.

D.Šaluga yra vienas įtariamasis baudžiamojoje byloje. Prokurorai tyrimo nekomentuoja, jie neatskleidžia, ar rasti anksčiau paimti 50 tūkst. litų.