Susirgo rengdamasi egzaminui

Prieš pusantrų metų algų mokėjimo "Krekenavos agrofirmoje" problemą iškėlusi D.Budrevičienė neilgai trukus neteko darbo. Paskui daugiau kaip pusmetį savo teisę sakyti tiesą moteris įrodinėjo visų instancijų teismuose. Ir visus ji laimėdavo. Tačiau nuolatinė įtampa turėjo pasekmių. J.Kundrotienės teigimu, itin sveika ir energinga jos mama, kuriai rugpjūčio 31-ąją sukaks 49 metai, pradėjo skųstis prastėjančia sveikata.

"Prieš tai pusmetį Panevėžio darbo biržoje mama mokėsi verslo organizavimo, pastaruoju metu ten pat nutarė gauti ir vairuotojo pažymėjimą. Žinau, kad liepos pabaigoje ji turėjo laikyti egzaminą, būtiną gauti tą pažymėjimą. Mama tikėjosi, jog išmokusi vairuoti lengviau gaus darbą. Deja, jos planus sujaukė sunki liga", - krimtosi ligonės dukra.

Pagalbos teko palūkėti

D.Budrevičienei nustatytas ūmus kasos uždegimas. Be kitos būtinos medicininės pagalbos, moteriai tiekiamas deguonis - pati kvėpuoti ji nebegali. Anot dukters, vakar, po keturių dienų gydymo, ligonės būklė nė kiek nebuvo pagerėjusi. Svarstoma galimybė ją perduoti sostinės medikams.

"Pirmas baisios ligos priepuolis mamą ištiko likus kelioms dienoms prieš patenkant į ligoninę. Tuomet į Krekenavą taip pat kvietėme greitąją, tačiau medikai nematė reikalo vežti jos į ligoninę. Prasidėjus antram priepuoliui mama kentėjo tokius skausmus, kad manė mirsianti. Vėl šaukėmės pagalbos. Tačiau greitoji į mūsų namus atvyko tik praėjus valandai po iškvietimo. Patekusi į ligoninę mama nedelsiant buvo paguldyta į reanimacijos palatą", - pasakojo ligonę slauganti dukra.

J.Kundrotienė neslėpė, jog, be graužaties dėl nedarbo, egzaminų baimės, taip sunkiai susargdinti mamą galėjo ir pinigų stygius šeimoje. "Tokiai veikliai mano mamai be darbo ir be pinigų buvo labai sunku", - teigė ligonės dukra.