Jei į antrąjį rinkimų turą patektų V.Adamkus bei Liberalų demokratų partijos vadovas, ekspremjeras Rolandas Paksas, už dabartinį šalies vadovą balsuotų 54,2 proc. rinkėjų, o už R.Paksą - 26,1 proc. 19,8 proc. nežinotų, už kurį kandidatą atiduoti savo balsą.

Jei antrajame rinkimų ture susirungtų V.Adamkus ir Naujosios sąjungos (socialliberalų) lyderis Artūras Paulauskas, V.Adamkų palaikytų 56,1 proc. gyventojų, o A.Paulauską - 26 proc. 18 proc. rinkėjų negali pasakyti, kurį kandidatą rinktųsi.

Į antrąjį rinkimų turą išėjus V.Adamkui bei partijos "Lietuvos krikščionys demokratai" vadovui Kaziui Bobeliui, savo balsą už dabartinį šalies vadovą atiduotų 56,1 proc. rinkėjų, o už K.Bobelį - 22,3 proc. apklaustųjų. Šiuo atveju už ką balsuoti, nežinotų 21,6 proc. apklaustųjų.

Jei į antrąjį turą patektų V.Adamkus ir vienas socialdemokratų lyderių Vytenis Andriukaitis, V.Adamkus įgytų didžiausią paramą - už jį balsuotų net 62,7 proc. apklaustųjų. V.Andriukaitį paremtų tik 15,1 proc. gyventojų, o 22,1 proc. nežinotų, už ką balsuoti.

Socialdemokratų lyderiui premjerui Algirdui Brazauskui pareiškus, kad jis nedalyvaus prezidento rinkimuose, padaugėjo neapsisprendusių, kurį kandidatą rinkimuose palaikyti, gyventojų, rodo apklausa.Tuo tarpu iš rinkimų lenktynių pasitraukusio Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijos Seime seniūno Andriaus Kubiliaus gerbėjai, matyt, balsuos už dabartinį prezidentą Valdą Adamkų.

V.Adamkaus reitingas tarp kandidatų į prezidentus aukščiausias - per mėnesį jis padidėjo maždaug 4 procentiniais punktais ir siekia 27,2 proc.

Antrojoje pozicijoje - nuo prezidento daugiau kaip dukart atsiliekantis Seimo pirmininkas, Naujosios sąjungos (socialliberalų) lyderis Artūras Paulauskas. Už jį rinkimuose balsuotų 12,4 proc. apklaustųjų - 4 proc. punkto daugiau nei rugpjūtį.

9 proc. balsų gautų partijos "Lietuvos krikščionys demokratai" pirmininkas Kazys Bobelis.

Viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų studija "Spinter" tyrimą atliko, apklaususi 500 žmonių penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose. Apklausos rezultatus ketvirtadienį paskelbė savaitraštis "Veidas".

Ketvirtojoje vietoje yra Seimo narys, Liberalų demokratų partijos pirmininkas Rolandas Paksas (8,1 proc.), penktojoje - Socialdemokratų partijos kandidatas Vytenis Andriukaitis (6,3 proc.), šeštojoje - Liberalų sąjungos lyderis Eugenijus Gentvilas (5,8 proc.), septintojoje - Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos pirmininkė Kazimiera Prunskienė (2,9 proc.).

2,2 proc. tyrimo dalyvių sakė, kad balsuotų už Centro sąjungos vadovą Kęstutį Glavecką, 1,4 proc. - humoristinės televizijos laidos "Dviračio žinios" vedėją Vytautą Šerėną. Pastarojo šoumeno ketinimai dalyvauti prezidento rinkimuose visuomenėje vertinami kaip pokštas.

1 proc. balsų gautų Lietuvos laisvės sąjungos lyderis Vytautas Šustauskas, 0,7 proc. - parlamentaras Algimantas Matulevičius.

0,6 proc. respondentų balsuotų už partijos "Socialdemokratija 2000" pirmininką Rimantą Dagį, 0,5 proc. - teisininką Juozą Petraitį, 0,4 proc. - nacionaldemokratų lyderį Kazimierą Uoką, 0,2 proc. - už žurnalistą Vytautą Matulevičių.

Net 20,5 proc. respondentų sakė neapsisprendę, už kurį kandidatą balsuotų. Rugpjūtį tokių buvo 12 proc. Prezidento ir savivaldybių tarybų rinkimai vyks gruodžio 22 dieną.