Pokalbį su A. Putramento patikėtiniu Andrejum Šneriu slapta įrašė pats S. Dmitrijevas.

Andrejus Šneris LNK “Žinioms” teigė, kad įrašas yra suklastotas ir jis nėra toks turtingas, kad galėtų mokėti tokius pinigus.

Alfredas Putramentas komentuoti įrašą atsisakė.

Įrašą A. Zuokas perdavė merui Juozui Imbrasui ir paprašė jo kreiptis į teisėsaugos institucijas, kad šios pradėtų tyrimą dėl bandymo papirkti tarybos narį. J. Imbrasas priėmė diską su įrašu ir pažadėjo jį išklausyti.

“200 tūkst. litų buvo siūlomi ir mūsų frakcijos nariui Gintautui Babravičiui“, - pridūrė A. Zuokas.

DELFI jau skelbė, kad liberaldemokratų lyderio Rolando Pakso bičiulio A. Putramento verslo projektas Pupinės kaime ">užstrigo per pirmąjį balsavimą savivaldybėje dėl teritorijos šalia Vilniaus oro uosto detaliojo plano konceptualiosios dalies.

Tai turėjo būti pirmas žingsnis siekiant pakeisti žemės paskirtį iš komercinės pramoninės į tinkamą gyvenamųjų namų statybai. Tačiau opozicija ir kai kurie daugumos atstovai liepos pradžioje vykusiame tarybos posėdyje lemiamu momentu paliko salę ir sugriovė sprendimui priimti reikalingų balsų kvorumą.

A. Putramentas teritorijoje šalia oro uosto turi supirkęs daugiau kaip 30 hektarų žemės. Sostinės tarybos opozicijos skaičiavimais, vien pakeitus žemės paskirtį, ją pardavęs verslininkas uždirbtų per 100 mln. litų.

Beje, prieš A. Zuoko pareiškimą trečiadienio posėdžio pabaigoje žodžio paprašęs liberaldemokratas Audrius Butkevičius surengė pristatymą, kurio metu pasitelkęs vaizdinę medžiagą gynė Pupinės projektą. Tarybos narys rodė jau pastatytų ar statomų namų nuotraukas Pupinės kaime ir tikino, kad planuojamas gyvenamųjų namų kvartalas nepatenka į oro uosto triukšmo zoną, o pati teritorija yra už galimos oro uosto plėtros apsauginės zonos.

„Nenoriu būti laikomas tapšnojančiu po mėšlo krūvą: nesu naivus ir suprantu, kad tai yra politinis projektas, tačiau argumentai turi būti išklausyti“, - pareiškė liberaldemokratas.