Naujoji Vilniaus savivaldybės administracija teigia, kad per pastaruosius penkerius metus savivaldybės darbuotojų skaičius nuolat augo.

Jei 2001-ųjų pabaigoje Vilniaus savivaldybėje dirbo 600 darbuotojų, pernai jų skaičius pasiekė beveik 900.

Administracinės valdymo išlaidos taip pat padidėjo daugiau kaip dvigubai – nuo 12 iki 26 mln. Lt.

Pasak sostinės mero Juozo Imbraso, didelio administracinio aparato darbas nebuvo efektyvus: pernai savivaldybės darbuotojai neatsakė net į puspenkto tūkstančio klausimų, kuriuos pateikė organizacijos ir miesto piliečiai. Tad ketinama reorganizuot šešis departamentus iš devynių.

„Yra restruktūrizacijos procedūra. Pagal įstatymą bus įteikti atleidimų lapeliai, bet dirbę asmenys turės pirmumo teisę į tas pačias pareigas, nes etatai nenaikinami“, – sako Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas.

Atleidimo lapelius ketinama įteikti beveik dviems trečdaliams savivaldybės darbuotojų.

Tuo metu darbuotojų profsąjungos pirmininkas sako, kad dabartinė administracijos struktūra veikia efektyviai, o savivaldybės departamentų pertvarkymas gali tapti politinio susidorojimo įrankiu.

„Nors miesto valdžia ir teigia, kad žmonių interesų galbūt ir nepalies, tačiau kas gali paneigti, kad taip atsitiks“, – mano Vilniaus savivaldybės administracijos darbuotojų profsąjungos pirmininkas Darius Šalūga.

Pasak jo, jeigu miesto taryba administracijos reorganizavimui pritars, profsąjunga imsis visų teisėtų darbuotojų gynybos priemonių.

Jeigu darbuotojų interesai būtų ignoruojami visiškai, profsąjunga imsis ir streikų.