Lietuvos įstatymai numato, kad asmuo, pasibaigus jo darbo sutarčiai, turi išsikelti iš tarnybinio buto, priešingu atveju jis privalo būti iškeldintas. Tačiau teisės aktai, pasak VSD atstovo spaudai Vytauto Makausko, nenumato konkretaus termino, per kurį A. Pocius su šeima turėtų išsikelti iš tarnybinio buto.

V.Makausko teigimu, nors A. Pocius departamente nebedirba, tačiau tarnybiniame bute tebegyvena, nes tikina neturintis kitos gyvenamosios vietos.

A.Pocius yra pareiškęs, kad iš tarnybinio buto išsikels, jei toks bus valstybės sprendimas. Neoficialiomis žiniomis, išsikraustymo iš tarnybinio buto terminai greičiausiai numatyti buto nuomos sutartyje.

Vyriausiosioji tarnybinės etikos komisija pripažino, kad A. Pocius pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymą, kai Seime pradėjus A.Pociaus atstatydinimo procedūrą paaiškėjo, kad jis ruošiasi privatizuoti tarnybinį butą už dukart mažesnę nei rinkos kainą.

Vėliau A. Pocius atsisakė būsto privatizavimo idėjos. Neatmetama, kad A. Pocius tokį Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimą ketina apskųsti.

Generalinė prokuratūra aiškinasi ir kitų beveik 40 saugumo departamento tarnybinių butų privatizavimo aplinkybes. Tyrimą VSD atlieka ir Valstybės kontrolė.