Pergalės savivaldybių rinkimuose atveju, Kauno konservatoriai į mero postą siūlys pirmuoju numeriu sąraše įrašytą K.Starkevičių.

Jis pabrėžė, kad TS/LK rinkimų į Kauno tarybą programos pagrindą sudarys konservatorių rengiamas miesto vystymo strategijos planas.

Pasak K.Starkevičiaus, 96,5 proc. sąrašo kandidatų turi aukštąjį išsilavinimą. Ketvirtuoju sąraše įrašytas ne partijos narys, 10 metų Kaune gyvenantis išeivijos lietuvis Vytauto Didžiojo universiteto senato narys Algirdas Avižienis. Sąraše dar yra Kauno technologijos ir Lietuvos žemės ūkio universitetų mokslininkai.

"Šiuose rinkimuose paneigsime, kad TS/LK yra pagyvenusių žmonių partiją, nes 20 proc. sąrašo kandidatų yra jaunieji konservatoriai iki 30 metų", - teigė K.Starkevičius.

Kauno konservatorių lyderis tikisi, kad kauniečiai šiuose rinkimuose neeksperimentuos balsuodami už populistines ir naujas partijas, o rinks "tradicijas ir patirtį turinčias partijas". Jis viliasi, kad TS gali tikėtis iki 10 vietų iš 41 miesto savivaldybės taryboje.

Konservatoriai iš keturių nepriklausomybės laikotarpio Kauno savivaldybės tarybos kadencijų du kartus sudarė daugumą. Šioje kadencijoje TS/LK taryboje nariai turėjo 7 vietas, kurį laiką buvo opozicijoje, bet šį pavasarį sudarę koaliciją su keliomis partijomis yra valdančiojoje daugumoje.

Kaune konservatorių partija vienija 1505 narius. Savivaldybių rinkimai šalyje įvyks gruodžio 22 d.