Tačiau opozicija trečiadienį tarybos posėdyje lemiamu momentu paliko salę ir sugriovė sprendimui priimti reikalingų balsų kvorumą.

DELFI jau skelbė, kad gyvenamųjų namų statybas šalia Vilniaus oro uosto esančiame Pupinės kaime planuoja partijai „Tvarka ir teisingumas“ artimo verslininko A. Putramento vadovaujama bendrovė „Saulės dovanos“.

Verslininkas šioje vietoje turi supirkęs daugiau kaip 30 hektarų žemės. Sostinės tarybos opozicijos skaičiavimais, vien pakeitus žemės paskirtį, ją pardavęs A. Putramentas uždirbtų per 100 mln. litų.

„Ne verslininkai turi spręsti, kaip atrodys miestas, o specialistai. Jeigu ten bus leista statyti namus, miesto gyventojai vėliau turės mokėti už kelius, vaikų darželius ir mokyklas. Galiausiai ten gyvenantys žmonės pareikalaus iškelti oro uostą“, - trečiadienį teigė Tėvynės sąjungos frakcijos seniūnas Kęstutis Masiulis.

Prie opozicijos prisijungė du Liberalų sąjūdžio atstovai - Arūnas Štaras ir Algirdas Gricius bei du socialdemokratai - Audrius Rudys ir Romas Adomavičius.

„Įtariu, kad šitas projektas yra su korupcijos kvapeliu: tų sklypų savininkas įgis pranašumą prieš šalia esančių pramoninių sklypų savininkus. Todėl aš kartu su K. Masiuliu už parankės išeinu iš salės“, - pareiškė A. Rudys.

Pirmą kartą po to, kai padėjo valdančiajai daugumai meru išsirinkti Juozą Imbrasą, daugumos planams pasipriešino Liberalų sąjūdžio atstovai. Mero pavaduotojas A. Štaras, kreipdamasis į liberaldemokratų frakciją, taip kalbėjo Pupinės projektą: „jūs lipate į mėšlą, kuris jums yra paruoštas, o mes į mėšlą lipti nenorime“.

Vilniaus meras J. Imbrasas po nepavykusio balsavimo DELFI teigė supratęs, kad šis klausimas nebuvo iki galo aptartas komitetuose. Jis tikisi, kad po dviejų savaičių, kai projektas vėl bus pateiktas tarybai, suabejojusius daugumos atstovus pavyks palenkti į savo pusę.