“Tai yra akivaizdus dokumentų klastojimas ir provokacija. Svarstome galimybę imtis teisinių priemonių, kreiptis į teisėsaugos institucijas, kad ištirtų, kas yra šios provokacijos autorius ir klastotojas”, - penktadienį spaudos konferencijoje sakė DP vicepirmininkas Vytautas Gapšys.

Anot jo, mažiausiai 131 partijos vadovybei perduotame pareiškime nurodytos pavardės, kurių nėra “darbiečių” narių sąrašuose. Dalis šių asmenų esą išstojo anksčiau, dalis apskritai nepriklausė DP.

Pavyzdžiui, tarp ketvirtadienį atneštų pareiškimų yra vienas, pasirašytas Arūno Degučio. Vienintelis partijai priklausęs Arūnas Degutis – signataras, Europos Parlamento narys – iš DP pasitraukė dar šių metų sausį.

Ketvirtadienį europarlamentaras DELFI tvirtino iš partijos išstojęs kartą – metų pradžioje, vėliau į ją nebesugrįžęs.

23 asmenų, kurių pavardės nurodytos pareiškimuose, narystė esą jau anksčiau buvo sustabdyta dėl pasyvumo ar pareigų, nesuderinamų su priklausymu partijai.

Dar aštuonių žmonių pavardės pareiškimuose minimos po du kartus. Šie pareiškimai esą yra pasirašyti skirtingais parašais.

Likusių 124 pareiškimų “darbiečiai” dar nespėjo patikrinti. Tačiau trys asmenys, kurių pavardės nurodytos juose, esą jau paskambino vadovybei ir įspėjo įtariantys, kad gali būti tokių pareiškimų. Jie patikino nenorintys išstoti iš partijos.

DP Vilniaus skyrius iki šiol turėjo 623 narius. Ketvirtus metus skaičiuojančiai partijai, remiantis interneto svetainėje pateikiama informacija, iš viso priklauso 13 768 nariai.

Šūsnis prašymų išbraukti iš partijos DP vadovybę pasiekė ketvirtadienį. Juos atnešę iniciatyvinės grupės nariai tvirtino esantys nusivylę partijos vadovybe, kaltino ją neveiklumu ir įsipareigojimų nevykdymu.

K. Daukšys šį žingsnį pavadino provokacija, šou ir viešųjų ryšių akcija. Jos organizavimu “darbiečiai” apkaltino praėjusią savaitę iš DP pašalintą Vilniaus skyriaus pirmininką Alvydą Pocių bei jo bendraminčius.

Savo ruožtu A. Pocius DELFI pareiškė, kad tokios kalbos yra laužtos iš piršto, nes esą DP vadovybė tiksliai nežino, kiek partijoje yra narių, ir neturi jų sąrašo. Prieš mėnesį K. Daukšys esą paprašė visų skyrių atsiųsti duomenis apie visus narius.

“Tai yra agonija. Reikia kovoti su priežastimis, o ne pasekmėmis”, - kalbėjo A. Pocius.