Taip pat R. Pavilionis nesutinka, kad į mokslui ir studijoms numatytas lėšas būtų įtrauktos lėšos, kurias ketina uždirbti pačios aukštosios mokyklos.

Finansų ministras Jonas Lionginas ketvirtadienį pristatydamas patikslintą kitų metų valstybės biudžeto projektą pareiškė, jog jame numatytos išlaidos švietimui ir mokslui bei studijoms atitinka Mokslo ir švietimo ilgalaikio finansavimo įstatymą.

Prognozuojama, jog 2001 metais aukštosios mokyklos užsidirbs apie 130 mln. litų.

Finansų ministras Jonas Lionginas BNS patvirtino, jog šios lėšos yra įtrauktos į biudžete numatytas išlaidas švietimui bei mokslui ir studijoms.

Mokslo ir studijų ilgalaikio finansavimo įstatymą Seimui pateikė Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas. Komiteto pirmininkas, socialliberalų frakcijos narys R. Pavilionis BNS sakė, jog "dar pakovos dėl finansavimo".

Iš karto po Mokslo ir studijų ilgalaikio finansavimo įstatymo priėmimo, jis pateikė Seimui pasiūlymą priimti protokolinį nutarimą, jog mokslo ir studijų įstaigų uždirbtos lėšos nebūtų įtrauktos į valstybės biudžetinius asignavimus.

Valdančiosios Seimo liberalų ir socialliberalų daugumos atstovai BNS sakė, jog kolegos R. Pavilionio siūlymas jiems buvo netikėtas. Kol kas neaišku, kada šis jo siūlymas bus pateiktas Seimui svarstyti.