„Santara-Šviesa“ šiandien jungia Lietuvos ir pasaulio kultūrininkus, intelektualus, akademinį jaunimą. Jos konferencijose keliami ir svarstomi Lietuvai aktualūs politikos, kultūros, visuomeninio gyvenimo klausimai.

Šiemet „Santaros-Šviesos“ forume į klausimą, ar Lietuva turi ateitį, mėgins atsakyti filosofas Leonidas Donskis, politologė Ainė Ramonaitė, teisininkas Aidas Palubinskas. Andrius Navickas, Rimvydas Valatka ir Mykolas Drunga svarstys, kieno ir kaip konstruojama Lietuvos viešoji erdvė. Pranešimus taip pat skaitys JAV universitetuose dirbantys lietuvių profesoriai Violeta Kelertienė ir Algis Mickūnas.

Filosofas Arūnas Sverdiolas kartu su Čekijoje ir Graikijoje gyvenančiais lietuvių mokslininkais Vaidu Šeferiu ir Dalia Staponkute mėgins paaiškinti, kas yra mažaraštė kultūra. Žurnalisto ir istoriko Liūto Mockūno atminimui skirtoje priešpietėje bus pristatyta naujausia jo knyga, perskaityti Egidijaus Aleksandravičiaus ir Sauliaus Žuko pranešimai. Savo kūrybą Santaros-Šviesos dalyviams skaitys išeivijos lietuvių autoriai – prozininkas Antanas Šileika, poetas Vyt Bakaitis, savo filmus pristatys režisierius Arūnas Matelis.

„Santaros-Šviesos“ konferencija Alantoje truks iki sekmadienio vakaro.