„Tačiau jis perdavė, kad jaučia sentimentus savo senelių kraštui ir labai norėtų čia apsilankyti. Galbūt dar šiais metais“, - DELFI teigė Tauragės meras Robertas Piečia.

Tauragėje prieš Antrąjį pasaulinį karą gyveno Romano Abramavičiaus seneliai, tėvai ir kiti giminės, kurie vėliau sovietų buvo ištremti į Sibirą. Minčių, kad reikėtų pasikviesti Rusijos milijardierių į miesto jubiliejų ankstesniam Tauragės merui Pranui Petrošiui kilo praėjusiais metais, kai mieste lankėsi R. Abramovičiaus atstovai.

Tačiau Tauragės valdžiai ilgai nesisekė gauti turtuolio koordinačių ir išsiųsti jam kvietimo į šventę. „Mums mėgino padėti Lietuvos ambasadorius Didžiojoje Britanijoje Vygaudas Ušackas, tačiau ir jam nepavyko prieiti prie R. Abramovičiaus“, - sakė R. Piečia.

Tauragės meras nenorėjo atskleisti, kas pagaliau perdavė kvietimą R. Abramavičiui. DELFI žiniomis, tai buvo Lietuvos verslininkas Škotijos futbolo klubo Edinburgo „Hearts“ savininkas Vladimiras Romanovas.

Tremtinio iš Tauragės sūnus R. Abramovičius laikomas vienu turtingiausių ir mįslingiausių žmonių pasaulyje. Čiukčių apygardos gubernatorius ir dabartinis Londono „Chelsea“ futbolo klubo savininkas jaunystėje buvo našlaitis be grašio kišenėje.

Britų leidinio „The Observer“ paskaičiavimu, R. Abramovičiaus turtas siekia beveik 11 mlrd. svarų sterlingų (maždaug 55 mlrd. litų) ir užima antrą vietą Didžiojoje Britanijoje po iš Indijos kilusio metalurgijos magnato Lakshmio Mitalo sukaupto turto.