Anot jo, "Lietuva paprastai yra vertinama jei ne kaip geriausiai, tai tikrai kaip viena iš geriausiai pasiruošusių narystei NATO šalių".

NATO vėliavą iš čekų priėmęs Prancūzijos ambasadorius Jeanas-Bernardas Harthas ceremonijoje gyrė per pastaruosius metus Lietuvos nuveiktus darbus ir ryžtą siekiant narystės Aljanse. "Visos pastangos bus įvertintos Prahos viršūnių susitikime", - sakė Prancūzijos ambasadorius.

Viena iš svarbiausių kontaktinės ambasados funkcijų yra padėti Lietuvos vyriausybei informuoti visuomenę apie NATO bei teikti informaciją apie Lietuvą NATO būstinei ir Aljanso valstybėms.

Apžvelgdamas per dvejus metus Čekijos ambasados, kaip NATO kontaktinės ambasados, nuveiktus darbus, ambasadorius P.Voznica pasakojo, kad Lietuvoje buvo išdalinta daugiau nei 400 kompiuterių diskelių su informacija apie NATO, apie 450 NATO žinynų ir 60 žurnalo "NATO Review" numerių.

Be to, Čekijos ambasada surengė 72 pristatymus ir diskusijas, kuriuose dalyvavo daugiau kaip 6500 dalyvių.

Praėjusią savaitę susitikime su ambasadoriais P.Voznica ir J.-B.Harthu prezidentas Valdas Adamkus pažymėjo, kad jei lapkritį NATO viršūnių susitikime Prahoje Lietuva bus pakviesta prisijungti prie Aljanso, Prancūzijos ambasados laukia atsakingas darbas - Lietuvos stojimo į NATO sutarties parengimo bei ratifikavimo NATO valstybėse koordinavimas.

Prancūzijos ambasadoje pradėjo dirbti naujas darbuotojas iš Prancūzijos Gynybos ministerijos, kad ambasada tinkamai atliktų savo naująsias funkcijas.

Kontaktinių ambasadų tinklas buvo sukurtas 1992 metais, kai pradėjo plėstis NATO valstybių ir partnerių santykiai bei atsirado poreikis Aljanso politiką koordinuoti ir sistemingai ją pateikti visuomenei.

Oficialioje vėliavos perdavimo ceremonijoje Čekijos ambasadoje Vilniuje dalyvavo krašto apsaugos ministras Linas Linkevičius, Užsienio reikalų ministerijos sekretorius Giedrius Čekuolis, Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Jonas Kronkaitis, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Alvydas Sadeckas, užsienio valstybių ambasadų Vilniuje gynybos atašė.

Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos orkestras atliko Lietuvos, Čekijos ir Prancūzijos himnus.