Baigęs kadenciją parlamentaras dažnai lieka be darbo, registruojasi darbo biržoje ir negali panaudoti savo sukauptų žinių ir patirties šalies labui.

Kita vertus, išrinktieji labai norėjo būti išrinkti. Niekas jų varu nevarė. Niekas aukso kalnų nežadėjo ir ramios senatvės negarantavo. Niekas nesakė: padirbėk ketverius metelius, ir tavo senatvė bus rami. Vis dėlto dabar tą norima pasakyti. Jei bus paskirta renta kadenciją baigusiems parlamentarams, bus sukurtas precedentas ir atšaukti tos rentos niekada nebepavyks. Rentininkų bus vis daugiau ir daugiau. Nepaisant to, kaip jie dirbo Seime?

Sakoma, kad socialinės garantijos pritrauks į Seimą protingesnių politikų, tačiau gali būti ir priešingai – gali pritraukti nieko negebančių, tačiau norinčių užsitikrinti ateitį. Į Seimą gali veržtis ne dėl valstybės, bet dėl savęs.

Ar turi šis Seimas teisę reikalauti rentų buvusiems parlamentarams? Ar nusipelnė jie gyventi geriau? Ar dar nepasimokyta su signatarais?

Apie tai – penktadienį 9.10 val. tiesioginėje „Žinių radijo“ pokalbių ir ginčų laidoje „Raktas“. Kartojimas – 19.55 val.

Laidos vedėjas – Audrys Antanaitis.

Laidoje dalyvauja buvę Seimo nariai Domininkas Velička ir Eduardas Šablinskas bei dabartinis Seimo narys Petras Gražulis.

Klausimus laidos dalyviams pateikti arba pareikšti savo nuomonę galite šio anonso komentaruose.

Laidos metu klausytojai galės užduoti dalyviams klausimus telefonu (8 ~ 5) 2 431 431.