„Baigiam "išlavinti savo uoslę" ir priprasti prie vietinių sąvartynų kvapo. Ne man vienam, bet ir kitiems merams padarė įspūdį vietos gyventojų sąmoningumas, pareiga rūšiuoti atliekas ir savivaldybės dalyvavimas aplinkos tvarkymo klausimuose bei mokesčių surinkimo reikaluose“, - kelionės įspūdžiais dalinosi Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Jo teigimu, kiekvienas Kopenhagos daugiabučio namo gyventojas turi per metus sumokėti apie 1 tūkst. litų dydžio aplinkos tvarkymo mokestį. Be to, danai atliekas rūšiuoja: „Gražu žiūrėti, kaip eilinis gyventojas atveža savo statybines atliekas ir dar jas surūšiuoja tam skirtoje užmiesčio aikštelėje. Stebi ir galvoji: kada tai bus įmanoma pas mus!“

Beje, šiomis dienomis užsienyje lankosi ne tik Kauno meras A. Kupčinskas, bet ir du jo pavaduotojai. Vicemeras Rimantas Mikaitis išvykęs į komandiruotę Airijoje, o Steponas Vaičikauskas vieši Estijos sostinėje Taline.

„Kai tvirtinome mero kelionę į Daniją, jau tuomet atkreipiau dėmesį, kad valdžia pradeda mėgautis politiniu turizmu. Argi merui reikia domėtis atliekų verslo subtilybėmis“, - dienraščiui „Kauno diena“ kalbėjo Kauno miesto tarybos opozicinės Darbo partijos frakcijos seniūnas Pranas Paškevičius.

„Kauno dienos“ teigimu, dėl Kauno mero ir vicemerų komandiruočių šią savaitę neįvyks miesto tarybos kolegijos posėdis.