Šalyje šiuo metu dega 73 durpynai, kurių plotas didesnis nei 0,5 hektaro. Tai daugiausiai ilgai tebesitęsiantys gaisrai. Jų plotas mažėja, nors kai kurie iš jų yra ir negesinami, kadangi iki jų neprivažiuoja gaisrininkų technika. Tačiau, pasak gaisrininkų, aplinkai tokie gaisrai didesnio pavojaus nekelia, išskyrus tai, kad aplinkinius gyventojus vargina dūmai.

Iš didesnių gaisrų, turinčių įtakos ir Vilniaus miestui, gaisrininkai paminėjo Akmenės seniūnijoje Kurmelionių kaime degantį 22 hektarų durpyną. Šiuo metu čia jau užgesinta apie 1 hektarą. Nuo šio smilkstančio durpyno kylantys dūmai siekia Vilniaus apylinkes, smogo debesiu kybo ir virš sostinės.

Visiškai užgesinti ilgai degę Vilniaus rajono Rudaminos seniūnijos Čekėnų kaime ir Marijampolės seniūnijos Slabados kaime degę durpynai. Šiuo metu Vilniaus rajone gesinami trys gaisrai. Riešės seniūnijos Petručių kaime gaisras išplitęs apie 2 hektarus. Nemenčinės seniūnijos Radžiulių kaime degančiame durpyne jau gesinami tik atskiri židiniai, nes diduma gaisro yra lokalizuota. Sužionių seniūnijos Pasadininkų kaime gesinamas durpynas, kurio plotas 8 ha.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vyr. operacijų vadovas Rimantas Žemaitis Eltai teigė, kad jam teko domėtis, kokia padėtis pas mūsų kaimynus. Pasak jo, Latvijoje irgi tokia pat sunki situacija - ten dega taip pat daug durpynų, miškų, dūmai teršia aplinką, sausra ir gaisrai kamuoja baltarusius.