„Jeigu Paksienė būtų skendusi, o Paksas būtų negelbėjęs – štai tuomet būtų įvykis“, – juokėsi politikas.

„O tu manęs ką, negelbėtum? Bent prieš žurnalistus?“ – vyrą užsipuolė Laima Paksienė.

„Gelbėčiau, gelbėčiau...“ – bręstantį šeiminį konfliktą nuslopino R.Paksas.

Gerai ir ne „Auskoje“?

Paksai su sūnumi Mindaugu bei dukterimi Inga ir jos vyru Aivaru Stumbru bei anūke Estela apsistojo valstybinių poilsio namų „Baltija“ kotedže Gedimino gatvėje. Netoli ir jūra, ir J.Basanavičiaus gatvė. Para su pusryčiais čia kainuoja 170 litų. Būstas yra per du aukštus, su dviem miegamaisiais viršuje.

Prezidentaudamas R.Paksas su šeima įsikurdavo prabangiojoje Palangos „Auskoje“, bet kuklesnėmis sąlygomis jam irgi gerai. „Čia labai gerai, mes negalime niekuo skųstis“, – tikino ir ponia Laima.

R.Paksas sakė naktimis aiškiai girdintis iš J.Basanavičiaus gatvės sklindančius triukšmus, bet į policiją dėl to neskambinėja: „Man netrukdo.“

Akibrokštas kavinėje

Paksus nemaloniai nuteikė šeimininkų akibrokštas vienoje ukrainietiškų patiekalų Palangos kavinėje. „Kieme 5 staliukai buvo užimti, o dar gal 10 buvo laisvi, bet atitverti. Paklausėme, ar galima pavalgyti. Atsakė, kad staliukų nėra. Nors ten tikrai skani ukrainietiška virtuvė, išėjome kitur“, – nuostabos, kad prie kitų laisvų staliukų leidžiama prisėsti tik savaitgaliais, neslėpė Paksai.

Paklausti, ar per atostogas pavartoja alkoholio, Paksai purtė galvas. „Laima visai ne, o ir aš dar negėriau vyno per šias atostogas“, – tikino R.Paksas. Tačiau žmona juokdamasi jį išdavė: „Jis išgėrė didelį alaus! O man ir be alkoholio durnumo užtenka!“

Ir vyras, ir žmona tikino esantys sveiki kaip bėriai, tad per atostogas nuo nieko nesigydo. „Mes nesinaudojame nei procedūromis, nei masažais, nei kitais dalykais. Laima bėgioja, mes su Mindaugu tenisą žaidžiame“, – pasakojo politikas.

Buitį užkrovė mamai

R.Paksas prasitarė, kad per vakarinius pasivaikščiojimus su žmona tyčia suka ne Palangos tilto link, o į priešingą pusę – kad pakeliui reikėtų kuo mažiau sveikintis su sutinkamais žmonėmis. „Visą laiką žvilgsniai, šypsenos, žmonės sveikinasi, prašo autografų, nusifotografuoti. Man tai visiškai netrukdo, bet per atostogas norisi pabendrauti su šeima“, – kalbėjo R.Paksas.

Bepigu Paksams gulinėti ant Baltijos pajūrio smėlio, pliuškentis jūroje ir vaikštinėti po kurortą. O ant kieno pečių gulė naminiai rūpesčiais – kas Vilniuje laisto gėlynus, prižiūri gyvūnus?

„Auksinė močiutė!“ – pareiškė L.Paksienė, taip pavadindama savo mamą. Ji pridūrė: „Mes užsikrovę visais žvėriukais, visu ūkiu ir be jos pagalbos niekur nepajudėtume.“ Paksų namuose auginamas šuo, du katinai ir šinšilas, vazoninių gėlių – nė nesuskaičiuosi.

Šokiais nekamuoja

Šįmet Egipte jau poilsiavusi pora teigė ir toliau liekanti lietuviško pajūrio patriote. „Ir ten smagu, bet Lietuvos pajūris – pats mieliausias“, – sakė R.Paksas. „Tos turkijos gerai, bet čia geriau“, – vyrui antrino ponia Laima.

Negalintiems apsispręsti, kurioje šalyje ilsėtis, R.Paksas patarė: „Visų pirma reikia susitaikyti su savimi ir rasti atostogas savyje.“

Beje, ryšį su Dievu puoselėjantys sutuoktiniai per pajūryje praleistą savaitę net neužsuko į Palangos Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčią, švenčiančią šimtmetį.

Šokėja Laima netempia vyro ir kur nors į Palangos diskoteką. „Žinokite, ne taip paprasta ištempti, jis nori poilsio. Vilniuje pašoksime!“ – kalbėjo L.Paksienė.