„Tai nebūtų tiesioginiai mainai. Sklypai mieste galėtų būti skiriami kaip kompensacija aplinkkeliui reikalingos žemės savininkams“, - DELFI aiškino Vilniaus meras Juozas Imbrasas.

DELFI jau skelbė, kad sostinės savivaldybė pritrūko pinigų aplinkkelio sklypams išpirkti ir ketino dėl to kreiptis į Vyriausybę. Miesto valdžia skaičiuoja, kad jai teks išpirkti iš viso apie 50 sklypų, patenkančių į aplinkkelio teritoriją. Tai kainuotų apie 153 mln. litų.

Tačiau po mero pokalbio su Vilniaus apskrities viršininko administracijos vadovais klausimas dėl kreipimosi į Vyriausybę nebuvo svarstomas savivaldybės tarybos posėdyje.

Be to, taryba trečiadienį nepradėjo svarstyti klausimo dėl pirmojo aplinkkeliui reikalingo sklypo išpirkimo iš tarybos nario liberaldemokrato Gintaro Kazako. Jis už 60 arų žemės sklypą iš savivaldybės prašo daugiau nei 3 mln. litų.

„Tai rodo, kad miesto valdžia neturi strategijos kaip išspręsti aplinkkelio problemą. Jos, beje neturėjo ir buvęs meras Artūras Zuokas. Apskrities administracijai buvo leista toje vietoje grąžinti sklypus ir taip sudarytos visos sąlygos korupcijai“, - sostinės valdžios bandymus susitarti su žemės savininkais įvertino opozicijoje esančių konservatorių atstovas Vidas Urbonavičius.

Vilniaus vakarinio aplinkkelio trasos ilgis – 12 km. Į jo teritoriją patenkančių sklypų plotas iš viso siekia daugiau kaip 29 ha.