„Kol kas nežinau, nei kokia markė, nei kokia spalva“, - sakė „Teleloto“ laimėtojas, laimę loterijoje bandęs net 12 metų.

Poetas pasakojo kas savaitę pirkdavęs po 8 loterijos bilietus – anūkams, proanūkiams, žmonai ir sau, tačiau paskutinį kartą pasirūpinęs 9 bilietais, nes anūkė pagimdė dar vieną atžalą. Tas devintas bilietas ir buvo laimingas.

A.Baltakio žmona atkalbinėjo abiejų pusių plaučių uždegimu sergantį vyrą nuo filmavimosi televizijoje, tačiau poetas patikino, kad medikai valandai išleis.

„Jis jau 12 metų perka loterijos bilietus, o aš kaip namų finansų ministrė kartais dėl to ir pabambėdavau“, - prisipažino moteris, pridurdama, kad prie loterijos A.Baltakį įpratino Vytautas Sirijos Gira, su kuriuo poetas žaisdavo šachmatais.

Pirkti loterijos bilietų A.Baltakiui nesutrukdydavo jokios aplinkybės. „Tai buvo kaip ritualas. Jeigu kas nors per lošimą skambindavo, aš turėdavau pasakyti, kad jo nėra - ar žiema, ar pūga išėjęs pasivaikščioti“, - pasakojo laimėtojo žmona.

Kol neturėjo proanūkių, poetas loterijos bilietus pirkdavo anūkams, paskui ir mažiesiems. Ant kiekvieno bilieto surašęs vaikų vardus, priešpaskutinį skirdavo žmonai, o paskutinį sau.

„Jis visą laiką labai norėjo išlošti namą anūkei, kuri turi tris vaikus, žemės, bet neturi gero būsto, - prisiminė DELFI pašnekovė, - tačiau netikėta buvo tai, kad automobilį laimėjęs bilietas buvo jo paties vardu“.

Iki šiol rašytojų mašinos buvo vagiamos

Iki šiol rašytojai garsėjo tuo, kad iš jų buvo vagiami automobiliai. Nuo to yra nukentėję Saulius Šaltenis, Justinas Marcinkevičius, Antanas Drilinga, Jonas Mačiukevičius, tačiau dabar jau pradeda išlošti.

Tiesa, V.Petkevičius DELFI pataisė ne pats laimėjęs sidabrinės spalvos mašiną. „Aš loterijom neužsiimu, jokių bilietų neperku, o mano ponia mėgsta žaisti. Šį kartą jai pasisekė ir padovanojo man mašiną“, - sakė rašytojas.

Nuo 1949 metų automobilį vairuojantis V.Petkevičius su naujuoju „Chevrolet Spark“ nuvažiavo jau 118 kilometrų – nuo Vilniaus iki Birštono, kuriame turi namą ir gyvena.

Paklaustas, ar kada nors yra gavęs tokią vertingą dovaną, 77 metų gimtadienį atšventęs rašytojas sakė, kad niekada, viską užsidirbo savo penkiais pirštais.

Su V.Petkevičiumi A.Baltakį sieja ne tik laimėjimai loterijose, metai, praleisti toje pačioje gimnazijoje, 15 metų, gyventų tame pačiame daugiabutyje sostinės Mildos gatvėje bei ir tie patys sūnų gimimo metai bei diena.