Šiems siūlymams po pateikimo pritarta, dabar juos svarstys Seimo komitetai.

Iš minėtų dienų: Teatro, Angelų sargų, Saugesnio interneto dienos Lietuvoje yra minimos kartu su visu pasauliu, nes jos yra pasaulinės.

Šie siūlymai sukėlė daugiau parlamentarų ironijos nei rimto vertinimo. Pasipiktinę siūlymų gausa Seimo nariai ragino kolegas prieš tai susitarus kartu teikti Atmintinų dienų įstatymų pataisas.

„Aš manau, kad mes taip iškreipiame Atmintinų dienų įstatymą, nes pagrindinė jo idėja buvo įrašyti ne tarptautines, o Lietuvai labai svarbias datas“, – sakė Tėvynės sąjungos frakcijos narys Saulius Pečeliūnas.

Seimo vicepirmininkas, Tėvynės sąjungos lyderis Andrius Kubilius posėdyje sakė, kad daug siūlomų atmintinų dienų yra klimato atšilimo požymis.

„Mūsų dienos kaip šventė, kaip žydėjimas vyšnios, ypač valdant socialdemokratams“, – ironizavo A. Kubilius.

„Kadangi Lietuva turi jūrą, turi žvejų, aš noriu paprašyti pritarti šiam projektui“, – posėdyje sakė į atmintinų dienų sąrašą siūlęs įrašyti Žvejo dieną Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos narys Bronius Pauža.

„Baigdamas noriu pasakyti, kad šiam įstatymo projektui neprieštarauja A. Lydeka ir J. Karosas“, – pridūrė B. Pauža.

Jis sakė, kad Žemės ūkio ministerijoje sudaryta speciali darbo grupė šiam sumanymui pritarė.

Kartu su Saugesnio interneto diena parlamentaras Egidijus Klumbys ironizuodamas siūlė įregistruoti ir Saugesnio gyvenimo, ir Saugesnio sekso dieną.

Šiuo metu minėtame sąraše yra įrašytos 44 atmintinos dienos.