Štai Tėvynės sąjunga prabilo apie ketinimus jungtis su krikščionimis demokratais. Tiesa, tas susijungimas greičiausiai virstų paprasčiausiu prisijungimu. Užtenka prisiminti, kaip prieš dešimtmetį konservatoriai ir krikščionys demokratai kartu valdė Lietuvą – vieni sprendė, kiti pritarė. Kodėl dabar turėtų būti kitaip? Ypač turint omenyje tą aplinkybę, kad partijų politinis svoris nuo to laiko pakito. Vieni liko prie valdžios, kitiems veikla Parlamente beliko tik graži ateities svajonė.

Koks šiandien galėtų būti partijų jungimosi pamatas? Ideologijos bendrumas? Tik kodėl ji staiga tapo tokia jau bendra? Politinis pragmatizmas? Bet tada jau reikia atvirai pasakyti sau ir visuomenei: daugiau vieni nebegalime, perspektyvų nematome, todėl ieškome, prie ko prisiglausti.

O gal yra trečia priežastis – kol kas tik numanoma?

Apie tai – penktadienį 9.10 val. tiesioginėje „Žinių radijo“ pokalbių ir ginčų laidoje „Raktas“. Kartojimas – 19.55 val.

Laidoje dalyvauja politikos apžvalgininkai Saulius Stoma, Vladimiras Laučius ir Lietuvos krikščionių demokratų tarybos narys Ignas Vėgėlė. Laidos vedėjas – Audrys Antanaitis. Klausimus laidos dalyviams pateikti arba pareikšti savo nuomonę galite šio anonso komentaruose. Laidos metu klausytojai galės užduoti dalyviams klausimus telefonu (8 ~ 5) 2 431 431.