Per Pavilionių kaime esantį sklypą bus tiesiamas Vilniaus vakarinis aplinkkelis. Savivaldybė žemę ketina pirkti už daugiau kaip 3 mln. litų.

Šis klausimas bus svarstomas kitame tarybos posėdyje.

Miesto valdžioje esantys liberaldemokratai tikina su savo partijos nariu G. Kazaku suderėję „gerą“ sklypo šalia Ukmergės g. kainą. Opozicija tikina, kad žemė Pavilionių kaime yra pigesnė.

„Mes atlikome eksperimentą, kurio metu internete radome kur kas mažesnes sklypų toje vietoje kainas“, - tikino tarybos narys konservatorius Vidas Urbonavičius. Jis atkreipė dėmesį, kad G. Kazako sklypas yra žemės ūkio paskirties.

„Nupirkti sklypą, kuriame galima tik ganyti ožkas, gali tik labai didelis ožkų mėgėjas. Akivaizdu, kad žemė buvo perkama tik žinant, kad ją bus galima pelningai perparduoti“, - antrino konservatorių frakcijos seniūnas Kęstutis Masiulis. Jo žiniomis, sklypą G. Kazakas įsigijo vos prieš metus.

Opozicija įtaria, kad G. Kazakas gali šantažuoti savo partijos kolegas, versdamas brangiai išpirkti jo sklypą, priešingu atveju, grasindamas pereiti į kitą partiją.

G. Kazakas trečiadienį tarybos posėdyje vengė žurnalistams komentuoti sandorį su savivaldybę. DELFI jis yra sakęs, kad sklypą pirko norėdamas jame statyti degalinę, tačiau negavęs leidimo.

G. Kazakas yra pirmasis žemės savininkas, kurio sklypą Pavilionių kaime nusprendė išpirkti savivaldybė. Miesto valdžia planuojamo Vakarinio aplinkkelio teritorijoje planuoja išpirkti ir daugiau sklypų.