Ne vieną rekordą pasiekęs tvirčiausia Lietuvos barzda vadinamas Antanas Kontrimas sako jau seniai svajojantis apie galimybę oficialiai vadintis žemaičiu. Todėl su dviem bendraminčiais kovo pabaigoje kreipėsi į Telšių civilinės metrikacijos skyrių prašydami pakeisti tautybę.

Per šią instituciją žemaičių prašymas pasiekė Teisingumo ministeriją. Praėjusį penktadienį trijulė paštu gavo ministerijos pranešimą apie tai, kad leista pakeisti tautybę.

Tačiau žemaičiai neilgai džiaugėsi. Po trijų dienų ministerija išplatino informaciją, kurioje paneigė, kad A. Kontrimui leista pakeisti tautybę iš lietuvio į žemaičio.

„Ministerija gegužės 25 d. patvirtino neigiamą išvadą. Tačiau asmenims siunčiant konkretų pranešimą buvo padaryta techninė klaida ir išsiųsta teigiamas pranešimas, nors iš esmės jis buvo neigiamas“, – sakė Teisingumo ministerijos sekretorius Arūnas Kazlauskas.

Telšių miesto seniūnijoje dirbantis A. Kontrimas tik iš žurnalistų sužinojo apie šią ministerijos klaidą.

„Jeigu jie pasakys, kad buvo padaryta klaida, tai absurdas. Mes tiesiai į Strasbūrą eisim ir prašysim kompensacijos už moralinę žalą“, – sakė A. Kontrimas.

Teisingumo ministerijos sekretorius aiškina, kad telšiškiams neleista keisti tautybės, nes jų tėvų tautybė buvusi Lietuvos. Pagal teisės aktus, ją pakeisti turi teisę tik asmenys, kurie pasirenka kitą – vieno iš tėvų ar senolių tautybę.