Skunde pažymima, jog šis butas nupirktas visiškai naujas ir prabangiai įrengtas žinant, kad jame gyvens policijos vadovas.

Anoniminiame skunde rašoma, kad liudytojų apsaugos programai priklausęs butas, kuriame neva gyvena V. Grigaravičius, visai neseniai perregistruotas į tarnybinį butą ir šiuo metu priklauso policijos departamento logistikos centrui.

Vidaus reikalų ministras nurodė atlikti tarnybinį patikrinimą. Ministerijos generalinis inspektorius Julius Jasaitis Lietuvos televizijos naujienų tarnybai teigė, kad jau yra paaiškėjusios kai kurios aplinkybės, bet su ministru sutarta jų kol kas nekomentuoti.

Šeštadienį iš komandiruotės užsienyje grįžęs V. Grigaravičius sako pirmiausia norįs susipažinti su skundu. Jis tikina negyvenantis minėtame bute Borutos gatvėje, nes jo namai Alytuje.

„Aš ten negyvenau. Toks butas yra, buvo ir bus, bet aš gyvenu Alytuje“, – tvirtino policijos vadovas.

Tačiau komisaras nepanoro paaiškinti, kur jis apsistoja sostinėje.

Vidaus reikalų ministrui adresuotą skundą pasirašė „grupė neabejingų teisingumui policininkų“. V. Grigaravičius teigia žinantis, kas šio skundo autoriai.

„Aš konkrečiai žinau, kas parašė. Man patį skundą pirmiausia reikia pasiskaityti, tuomet gal ir motyvus žinosiu“, – tvirtino V. Grigaravičius.

Ministrui pateiktoje informacijoje taip pat nurodoma, kad kiekvieną savaitgalį policijos generalinis komisaras tarnybiniu automobiliu važinėja namo į Alytų. Šiuo metu jam neva paskirtas ir antrasis vairuotojas, nes vienas vairuotojas, kaip teigiama skunde, jau fiziškai nebepakelia nuolatinio važinėjimo į Alytų ir atgal.

V. Grigaravičius sako, kad tarnybinis automobilis jam priklauso pagal pareigas – jo darbas nenormuotas, tenka važinėti po Lietuvą.

Šeštadienį vakare Vilniaus oro uoste generalinio komisaro taip pat laukė tarnybinis automobilis ir vairuotojas.

Šaltinis
Lietuvos televizijos Naujienų tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją