Pasak pašnekovo, oficialūs ir neoficialūs duomenys, kad Jungtinės Karalystės sotinėje gyvena keli šimtai tūkstančių lietuvių, nėra perdėti.

"Yra tokių rajonų, kur eini gatve ir matai: veideliai grynai iš Kauno, Marijampolės, Alytaus. Galvos skustos. Daug lietuviškų naktinių barų, kavinių. Viename rajone, Haknyje, yra turgus beveik tokio dydžio kaip Gariūnai. Ten gali nusipirkti lietuviškų ir rusiškų kompaktinių plokštelių, lietuviškos literatūros, garsajuosčių ir vaizdajuosčių, lietuviškų kruopų, konservų. Prekeiviai - irgi vieni lietuviai", - pasakojo įspūdžius Darius.

Daugiausia lietuvių gyvena Rytų Londone, ypač viename iš jo rajonų - Ysthame.

Jaunuolio tvirtinimu, į Londoną persikėlė labai daug žmonių, kurie Lietuvoje pridarę įvairių nusikaltimų ir išvažiavę svetimomis pavardėmis.

Beveik pusė visų Londone gyvenančių lietuvių yra atvažiavę maždaug prieš dešimt metų, gyvena su šeimomis, turi nuolatinio rezidento statusą. Kita pusė - nelegalai.

Didelė dalis nelegaliai atvykusiųjų užsiima įvairių dokumentų falsifikavimu: nuo bet kurios šalies pasų, darbo pažymėjimų iki įvairiausių kortelių, net viešojo transporto bilietų.

Lietuviai taip pat vagia automobilius ir įvairias prekes iš parduotuvių. Anot jaunuolio, geriausiai uždirba kreditines korteles pavogę tautiečiai.