Renginiai sostinėje prasidės Padėkos Mišiomis už Lietuvos partizanus ir Laisvės gynėjus kariuomenės Šv. Ignoto bažnyčioje. S. Daukanto aikštėje, dalyvaujant kariams su atkurta XIV a. apranga ir ekipuote, vyks valstybinės vėliavos keitimo ceremonija, aikštėje prie Krašto apsaugos ministerijos bus pagerbti partizanai.

Po pietų šventė persikels į Vingio parką, kur bus galima trumpam išbandyti įdomią kario tarnybą. Bus galima "pereiti" minų lauką, apžiūrėti karo lauko operacinę, paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnį, pačiupinėti karių ginklus, su kario ekipuote įveikti kliūčių ruožą, pasiklausyti taikdarių įspūdžių iš tarnybos tolimuosiuose pasaulio kraštuose, apžiūrėti nuotraukų iš Afganistano parodą, vaikų piešinius apie karių tarnybą.

Šventei specialią programą parengė parašiutininkai, vyks riterių kovos, veiks Karo muziejaus senovinės ginkluotės ekspozicija, Lietuvos žurnalistų sąjungos palapinėje bus galima pakalbinti "kovinę" patirtį karštuose taškuose įgijusius žurnalistus. Kariuomenės virėjai žada išvirti skanios kareiviškos košės, o aktyviausi šventės dalyviai bus apdalinti suvenyrais.

Užsienio reikalų ministerijos ir nevyriausybinių organizacijų "Naujoji Europos iniciatyva" ir LATA palapinėje šventės dalyviai galės susipažinti su Lietuvos vykdoma civiline veikla Afganistane, Lietuvos teikiama parama šios šalies plėtrai. Lankytojai sužinos, kaip kiekvienas Lietuvos gyventojas prisideda prie Afganistano Goro provincijos atkūrimo. Palapinėje bus eksponuojama Afganistano vaikų darytų nuotraukų paroda, vyks viktorina. Bus galimybė pamatyti ir net pasimatuoti Afganistano gyventojų tautinius rūbus.

Lietuvos kariuomenė rengia labdaros koncertą, kuriame bus renkamos lėšos Afganistano Goro provincijos vaikų skiepams. Toje tolimoje šalyje statistika liūdna: čia kas ketvirtas vaikas nesulaukia penktojo gimtadienio dėl ligų, kurių galima išvengti skiepijant nuo tuberkuliozės, kokliušo, difterijos, tymų, stabligės ir poliomielito.

Labdaros koncertą ves TV laidos "Tele bim-bam" vedėja Neringa Čereškevičienė, talkininkaujama savo mažųjų draugų. Pirmą kartą dainą "Pupa" Neringa sudainuos kartu su Krašto apsaugos savanorių pajėgų orkestru.

Koncerte dalyvaus populiarūs atlikėjai ir grupės: Jurga, "Biplan", "Lemon Joy", Jonas, "G&G sindikatas", "69 danguje".

Kariuomenės ir visuomenės šventė rengiama ir kituose šalies miestuose. Kaune kariai šią dieną minėjo netradiciškai - penktadienį sukvietė gyventojus į akciją-talką "Gražinkime Kauną" Ąžuolyno parke.

Klaipėdoje šventiniai renginiai sekmadienį vyks Kruizinių ir karo laivų krantinėje. Klaipėdiškiai ir uostamiesčio svečiai bus pakviesti apžiūrėti naujausiąjį Karinių jūrų pajėgų laivą "Jotvingis", taip pat patrulinį laivą "Skalvis". Šventėje dalyvaus ir JAV karo laivo kreiserio USS "Normandy" jūreiviai.