Už prezidentą V.Adamkų balsuotų 20,8 proc. apklaustųjų, už antrojoje vietoje esantį premjerą, socialdemokratų lyderį A.Brazauską - 18,2 proc., 13,2 proc. balsų gautų partijos "Lietuvos krikščionys demokratai" pirmininkas Kazys Bobelis.

Ketvirtojoje vietoje yra Seimo pirmininkas, socialliberalų vadovas Artūras Paulauskas (7,2 proc.), penktojoje - konservatorius Andrius Kubilius (5,6 proc.), šeštojoje - liberalų demokratų pirmininkas Rolandas Paksas (5,2 proc.), septintojoje - liberalų lyderis Eugenijus Gentvilas (5 proc.).

2,4 proc. apklaustųjų sakė, kad balsuotų už Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos pirmininkę Kazimierą Prunskienę, 1,8 proc. - už Centro sąjungos vadovą Kęstutį Glavecką.

Po 1 proc. balsų gautų socialdemokratas Česlovas Juršėnas, Lietuvos laisvės sąjungos lyderis Vytautas Šustauskas ir humoristinės televizijos laidos "Dviračio žinios" vedėjas Vytautas Šerėnas. Pastarasis šoumenas ketinimai dalyvauti prezidento rinkimuose vertinami kaip pokštas.

0,4 proc. respondentų balsuotų už žurnalistą Vytautą Matulevičių, po 0,2 proc. - už jo brolį parlamentarą Algimantą Matulevičių ir teisininką Juozą Petraitį.

15,2 proc. respondentų sakė neapsisprendę, už kurį kandidatą balsuotų. Prezidento ir savivaldybių tarybų rinkimai vyks gruodžio 22 dieną.

Viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų studija "Spinter" tyrimą atliko, apklaususi 500 žmonių penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose. Apklausos rezultatus ketvirtadienį paskelbė savaitraštis "Veidas".