K.Kristinaitis tikino medžiojęs Radviliškio rajone esančiuose medžioklės plotuose, priklausančiuose Lietuvos žemės ūkio universitetui (LŽŪU), o per "Šušvės" teritoriją tik vykęs namo.

LŽŪU medžioklės plotai yra Bargailių draustinio teritorijoje, siekia beveik 3 tūkst. hektarų plotą. 2001 metais medžioklės plotus universitetui, remiantis žemės ūkio ministro įsakymu, dešimčiai metų išnuomojo Radviliškio miškų urėdija. Draustinis išnuomotas moksliniais tikslais.

Kaip anksčiau laikraščiui sakė "Šušvės" pirmininkas Romualdas Bičkauskas, rugpjūčio 10-ąją apie 4 val. 30 min. miške, jų būrelio teritorijoje, buvo apstebėtas įtartinas visureigis "Nissan Patrol". Pro jo stoglangį išlindęs žmogus iššovė kelis kartus.

"Šušvės" būrelio nariai užtvėrė visureigiui kelią. Tarp sulaikytųjų asmenų buvo ir eksministras K.Kristinaitis.

"Mūsų būrelio nariai užtvėrė visureigiui kelią prie Aukštųjų Levikainių gyvenvietės. Keturi automobilyje sėdėję vyriškiai prisipažino medžioję. Trys iš jų buvo ginkluoti", - dienraščiui sakė R.Bičkauskas.

"Šušvės" atstovams sulaikytieji pateikė tik medžiotojų bilietus. Jokių kitų dokumentų, leidžiančių medžioti "Šušvės" plotuose, jie neparodė.

Surašytame protokole, teigiama, kad su K.Kristinaičiu medžiojo Rimantas Rimkus ir Raimondas Povilavičius. Pasak liudininkų, nuo vyriškių, išskyrus vairuotoją, sklido alkoholio kvapas.

Dienraščio žiniomis, K.Kristinaitis šiuo metu vadovauja individualiai Lietuvos matininkų korporacijai.

Nemalonumų dėl aistros medžioklei K.Kristinaitis turėjo dar būdamas žemės ūkio ministru.

2001 metų pradžioje K.Kristinaitis su būriu aukštų Vilniaus valdininkų Žemaitijos nacionaliniame parke nušovė 14 šernų, du iš jų - K.Kristinaitis. Tada prezidentas Valdas Adamkus pareikalavo, kad tuometinis žemės ūkio ministras ir aplinkos ministras Henrikas Žukauskas, kurio pavaldiniai taip pat dalyvavo kruvinose šernų skerdynėse Žemaitijos nacionaliniame parke.

Nors didesnių nemalonumų dėl šios medžioklės K.Kristinaitis išvengė, netrukus jo kėdė ėmė klibėti, pasipylus priekaištams, kad socialliberalų deleguotas ministras nesugeba spręsti žemdirbių problemų. Po koalicijos partnerių spaudimo socialliberalai buvo priversti atšaukti iš posto savo deleguotą ministrą ir jį pakeisti kitu - Seimo nariu Jeronimu Kraujeliu.