A. Paleckis taip pat turės viešai paneigti žiniasklaidoje anksčiau sakytus visus neigiamus teiginius apie partijos atstovus.

„Sprendimas yra toks - LSDP taryba pritardama, partijos Etikos ir procedūrų komisijos išvadoms dėl tarybos nario A. Paleckio padarytų grubių LSDP statuto pažeidimų, atsižvelgdama į A. Paleckio viešą pareiškimą, kuriame jis apgailestauja dėl padarytų statuto pažeidimų, atsiprašo partijos vadovybės ir partijos narių už savo nederamus komentarus jų atžvilgiu, paskelbtus visuomenės informavimo priemonėse, įsipareigoja viešai paneigti šiuos nederamus komentarus visuomenės informavimo priemonėse, įsipareigoja dvejus metus nekandidatuoti į Vilniaus skyriaus vadovybę (pirmininko, pavaduotojo, prezidiumo nario postus) ir vadovaudamasi statutu, taryba nutaria sušvelninti siūlomą LSDP etikos komisijos nuobaudą ir sustabdyti LSDP nario A. Paleckio įgaliojimus atstovauti LSDP dvejus metus nuo sprendimo priėmimo momento“, - tarybos nutarimą šeštadienį žurnalistams perskaitė A. Brazauskas.

Paklaustas, ką turėtų paneigti A.Paleckis, A.Brazauskas teigė, jog pagailėtasis turėtų perskaityti visus laikraščius ir pats supras, ką reikia paneigti.

Už tokį sprendimą šeštadienį balsavo 92 tarybos nariai, virš 50 tarybos narių siūlė švelnesnę bausmę A. Paleckiui - papeikimą.

Paklaustas, ką reiškia toks sprendimas, socdemų lyderis teigė, jog A.Paleckis lieka nariu, „bet negalės kalbėti partijos vardu“. "Piliečio vardu kalbėti jis gali, bet jei kiekvienas socialdemokratas kalbėtų ką nori, tai partija būtų nereikalinga“, - aiškino A. Brazauskas ir pripažino, kad toks sprendimas iš esmės reiškia, jog jaunasis socdemas užčiauptas.

Vilniaus vicemeras A. Paleckis, be to, turėtų įvykdyti LSDP prezidiumo iškeltą sąlygą - atsisakyti LSDP skyriaus pirmininko posto, kad nebūtų išmestas iš partijos.

Pats A.Paleckis džiaugėsi, kad liko partijoje, tačiau tarybos sprendimo liko nesupratęs.

„Džiaugiuosi, kad likau socialdemokratų partijos nariu - ir tai yra labai gerai. O kiti sprendimai, kad aš negaliu atstovauti partijai, yra priimti ką tik ir aš turiu pasitarti su partijos etikos komisija, ką jie reiškia“, - žurnalistams šeštadienį sakė A.Paleckis.

Šeštadienį Vilniuje LSDP taryba už uždarų durų svarstė A. Paleckio galimą pašalinimą iš partijos. Apie šią LSDP vadovybės iškeltą sąlygą A. Paleckis šeštadienį informavo prie viešbučio "Crowne Plaza" susirinkusius audringai nusiteikusius savo rėmėjus - socdemų Vilniaus skyriaus narius.

Pastarieji šeštadienį nebuvo įleisti į LSDP tarybos posėdį.

„Situacija yra ypatingai sudėtinga - aš apsukau ratą ir su vienais, ir su kitais, ir su savim pasitariau. Įsivaizduokit, kad mane visiškai išmeta - ką aš tada darau? Norit kurti kažkokius naujus darinius?“, - kreipdamasis į savo rėmėjus dar prieš tarybos balsavimą klausė A. Paleckis.

Palaikantieji savo lyderį, tarp kurių buvo ir buvęs liberaldemokratas Juozas Raistenskis, aktyviai klausinėjo A. Paleckio, ar partijos vadovybė neketina sugriauti koalicijos Vilniaus mieste su liberaldemokratais.

„Niekas nenori judinti tos koalicijos dabar, išskyrus „abonentą“. Visi susitaikė mūsų partijoje su tuo faktu“, - ramino saviškius A. Paleckis.

„Jei ne dabar - tai vėliau tave išmes“, - A. Paleckį perspėjo vienas bendražygių.

„Jei aš nepadarau to žingsnio, tai po dviejų valandų mane pašalins iš partijos, aš žinau gerai tai, vadovybė yra visiškai už tai“, - spontaniškame šalininkų susirinkime sakė A. Paleckis.

Jis čia pat dėstė argumentus, kodėl būtina sutikti su LSDP vadovybės iškelta sąlyga: „Aš lieku skyriuje, prezidiumo nariu, lieku vicemeru, koalicija (Vilniuje - DELFI) yra nejudinama. Likdamas partijoje aš toliau galiu daryti įtaką partijos atsinaujinimui“.