Balandžio 15 dieną važiuodamas nuosavu automobiliu "Toyota Yaris" krašto apsaugos ministras Juozas Olekas viršijo leistiną greitį. Vilniaus rajono Pikutiškių kaime J.Oleko automobilį sustabdė kelių policininkai. LŽ šaltinių tvirtinimu, pareigūnai ne iš karto suprato ketinantys bausti vienos ministerijų vadovą.

Įvykis užfiksuotas

Kai leistinas greitis viršijamas iki 30 kilometrų per valandą, pažeidėjams skiriama 150 litų bauda ir balai. Anot šaltinių, pareigūnai baudos dydį ir balų skaičių "nustatė" paskambinę į komisariatą. Mat bausmė priklauso ir nuo to, ar pažeidėjas anksčiau buvo baustas.

Kaip LŽ teigė Lietuvos eismo priežiūros tarnybos budėtojų skyriuje triūsusi patrulė Marija Kazanovič, eismo įvykis buvo oficialiai įregistruotas policijos duomenų bazėje, niekas neketino jo slėpti. Pasak M.Kazanovič, Kelių eismo taisyklių pažeidimo protokolą surašė ir ministrą nubaudė Vilniaus rajono policijos komisariato pareigūnai. Jų pavardžių pašnekovė neatskleidė ir ragino kreiptis į minėtą policijos komisariatą.

"Nieko nežino"

Tačiau kai LŽ mėgino sužinoti šių pareigūnų pavardes ir juos pakalbinti, paaiškėjo, kad Vilniaus rajono policijos komisariato viršininkas Mečislovas Poplavskis "nieko nežino".

"Nieko nesu girdėjęs apie tokį įvykį, - sakė M.Poplavskis. - Jeigu mūsų pareigūnai būtų nubaudę ministrą, žinočiau. Pagaliau pažeidėjas turėtų prisistatyti į komisariatą, į gretimą kabinetą, tačiau jo čia nemačiau. Beje, prieš porą savaičių manęs to paties klausė Policijos departamento atstovai; jiems taip pat nieko negalėjau atsakyti. Nežinojau."

Susitarti nemėgino

LŽ šaltiniai policijoje iškėlė prielaidą, kad Policijos departamentas įvykiu domėjosi norėdamas pabarti J.Oleką nubaudusius pareigūnus. Tačiau krašto apsaugos ministras gyrė pareigą atlikusius policininkus.

LŽ paklaustas, ar nemėgino susitarti su pareigūnais, J.Olekas atsakė neigiamai. "Kai mane sustabdė, nesiginčijau. Didžiuojuosi, kad Lietuvoje yra pareigūnų, kurie taip sąžiningai atlieka savo pareigas. Buvau nubaustas teisingai", - pabrėžė jis.

Pasiteiravus, kur taip labai skubėjo, ministras atsakė, kad šeštadienį vyko į draugo mamos laidotuves. Išvažiuodamas iš netoli Kernavės esančios gyvenvietės J.Olekas nė nepajuto padidinęs greitį: "Kalta greitai ir nesunkiai įsibėgėjanti "Toyota Yaris". Ministras tvirtino nelėkęs kaip akis išdegęs, esą greitis baigiantis gyvenvietei siekęs apie 70 kilometrų per valandą.

J.Olekas 1999-aisiais greitkelyje Kaunas-Vilnius automobiliu mirtinai sužalojo du atsargos karininkus.