Jie ir patys nesupranta, kad kai kurie veikėjai, palaikydami jaunųjų maištą, siekia savų tikslų, kur kas didesnių, nei vien tik noras valdyti Vilniaus miestą, rašo savaitraštis
.

"Veidas" skambino į keliasdešimt Socialdemokratų partijos skyrių visoje Lietuvoje. Visi atstovai kalba tą patį: partija susiskaldžiusi į keletą stovyklų. To niekada nebuvo.

A.Paleckis ir J.Požela pasirinkti neatsitiktinai. Dėl jų garsių pavardžių. Kai kuriems, ypač vyresniems socialdemokratams, rusakalbiams, praeityje priklausiusiems LKP, Juro Poželos vyresniojo ir Justo Paleckio pavardės kelia šiltus jaunystės prisiminimus.

"Kalbėkime atvirai. Vilniuje destruktyvius jaunųjų lyderių veiksmus inspiruoja Juozas Olekas – kandidatas į partijos pirmininkus. Jis savo šalininkus aktyviai telkia jau mažiausiai pusmetį", – dėsto buvęs socialdemokratų Vilniaus skyriaus pirmininkas A.Kunčinas.

J.Oleką slapčia remia "valstybininkai", rašo "Veidas". Jiems jis parankiausias. J.Olekas yra pažeidžiamiausias iš visų. Daugelis kitų stiprių kandidatų arba neturi jokių "uodegų", išskyrus narystę LKP, arba jų nuodėmėms jau suėjo senaties terminas.

J.Oleko karjerai didžiausią smūgį sudavė prieš kelerius metus įvykusi avarija, per kurią jis automagistralėje šalia Kauno mirtinai sužalojo iš autobuso išlipusius garbaus amžiaus kariškius. Ši istorija nuolat prisimenama, kai tik J.Olekas imasi kokių nors ryžtingesnių reformų.

A.Kunčinas sako negalįs pagrįsti įrodymais, kokios priešiškos jėgos kursto aistras, mėgindamos susilpninti partiją ir sugrąžinti į situaciją, buvusią iki LKP atsiskyrimo nuo TSKP laikų.

"Bet aš turiu tik nuojautą. Susidariau nuomonę, kad čia veikia jėgos, kurios remia R.Paksą, A.Paleckį. Manau, šitos jėgos darys viską, kad iki kitų parlamento rinkimų susilpnintų mūsų partiją, o po rinkimų valdančiojoje daugumoje dominuotų liberaldemokratai, o mūsų partija būtų jų mažasis partneris", – svarstė A.Kunčinas.