"Oficialiai užklausėme ir paprašėme atvykti į plenarinį posėdį. Atsakymas buvo toks, kad A. Pocius yra komandiruotėje ir nebus jo Lietuvoje. Tas atsakymas yra pas mane ant stalo", - trečiadienį žurnalistams sakė V. Muntianas.

Pasak jo, A. Pocius yra išvykęs trečiadienį nuo 7 val. ryto ir jo nebus trečiadienį ir ketvirtadienį.

Ketvirtadienį Seimas ketina svarstyti ir apsispręsti dėl pritarimo A. Pociaus atleidimui iš VSD vadovo pareigų.

Seimo frakcija "Tvarka ir teisingumas" trečiadienį pageidavo susitikti su A. Pociumi, tačiau toks susitikimas neįvyko.

"Jis vis dar yra VSD vadovas ir privalo susitikti su Seimo frakcijomis, vadovais. Jeigu jis to nedaro, o mūsų Seimo vadovybė tai toleruoja, tai nei tvarkos, nei teisingumo kol kas Seime nėra", - Eltai sakė Seimo frakcijos "Tvarka ir teisingumas" seniūnas Valentinas Mazuronis.

Seimo narės Laima Mogenienė, Rima Baškienė ir Leokadija Počikovska trečiadienį paprašė Seimo pirmininką V. Muntianą užtikrinti, kad Valstybės saugumo departamento vadovas A. Pocius dalyvautų svarstant pakartotinį prezidento Valdo Adamkaus dekretą dėl jo atleidimo.

Seimo narės mano, kad VSD vadovas privalo viešai atsakyti už savo žodžius, priešingu atveju turi būti svarstomas klausimas dėl Seimo įžūlaus klaidinimo.

Gegužės 8 d. Seimui pateiktas Lietuvos prezidento V. Adamkaus dekretas, kuriuo jis siūlo Seimui pakartotinai pritarti A. Pociaus atleidimui iš VSD generalinio direktoriaus pareigų.

Kai kuriems Seimo nariams nepatiko, kad A. Pocius, kai antradienį buvo pateikiamas su juo susijęs klausimas, neatvyko į Seimą.