Miesto vadovai tik dabar susizgribo, kad milijardieriui reikia nusiųsti kvietimą. Mat turtuolį pakviesti sumanęs ankstesnis meras Pranas Petrošius to nepadarė. Jo įpėdinis Robertas Piečia, meru tapęs tik prieš keletą savaičių, abejoja, ar garsus svečias ras laiko kelionei į protėvių gimtinę, tačiau tokių vilčių turi.

Kad R. Abramavičių reikia kviesti į miesto jubiliejų, Tauragės politikai galutinai nusprendė šeštadienį. „Čia tokia pikantiška tema, bet pasitarėme su kolegomis ir nusprendėme, kad jei jau ta tema pradėta ir jei mums pavyks gauti jo koordinates, kviesime“, - DELFI sakė meras.

Jis pripažino, kad likus mažiau nei porai mėnesių iki jubiliejaus šventės vėloka kviesti tokį garsų žmogų, tačiau kadangi ankstesnė valdžia to nepadarė, jos užmojus vis tiek bus bandoma įgyvendinti.

„Netikiu, kad šis žmogus susiviliotų galimybe apsilankyti Tauragėje, nežinau, ar šis miestas jam būtų įdomus. Bet pasitarėme – kodėl ne? Kas nebando, tas nieko nelaimi. Juk Ruta Lee, gimusi Kanadoje, bučiavo Lietuvos žemę. Gal ir ponas R. Abramovičius susidomėtų?“ – svarstė R. Piečia.

Milijardieriaus kontaktų paieška žadama užsiimti kitą savaitę. „Jei nerasime kontaktų, negaišime laiko“, - sakė meras.

Tauragės 500 metų jubiliejaus šventė planuojama birželio 22-24 dienomis. Kokie kiti žinomi asmenys, kilę iš šio miesto, bus kviečiami į iškilmes, kol kas nežinoma. Šventės programa taip pat dar bus ruošiama – tuo užsiims savivaldybės nusamdyta bendrovė.

„Dėl kai kurių organizacinių nesklandumų šiek tiek vėluojame ir su programa, ir su kvietimu R. Abramovičiui. Gaila, kad valdžios tokiu metu pasikeitė“, - apgailestavo R. Piečia.

Minčių, kad reikėtų pasikviesti Rusijos milijardierių, ankstesniam Tauragės merui kilo praėjusiais metais, kai mieste lankėsi R. Abramovičiaus atstovai. P. Petrošius jiems telefonu perdavė kvietimą Didžiojoje Britanijoje gyvenančiam turtuoliui aplankyti Tauragę.

Anot R. Piečios, pagrindinėje miesto gatvėje tikrai stovėjo milijardieriaus senelio namas. Šis pastatas, tiesa, rekonstruotas, tebestovi iki šiol. Meras sakė neturįs tikrų žinių, kad R. Ambramovičius ar jo giminaičiai domėtųsi Taurage, tik prieš kurį laiką girdėjęs, esą kažkas iš šios šeimos klausinėjo apie išlikusį nekilnojamąjį turtą.

Tremtinio iš Tauragės sūnus R. Abramovičius laikomas vienu turtingiausių ir mįslingiausių žmonių pasaulyje. Čiukčių apygardos gubernatorius ir dabartinis Londono „Chelsea“ futbolo klubo savininkas jaunystėje buvo našlaitis be grašio kišenėje.

Kartu jis yra susikūręs gana prieštaringą reputaciją.

Britų leidinio „The Observer“ paskaičiavimu, R. Abramovičiaus turtas siekia beveik 11 mlrd. svarų sterlingų (maždaug 55 mlrd. litų) ir užima antrą vietą Didžiojoje Britanijoje po iš Indijos kilusio metalurgijos magnato Lakshmio Mitalo sukaupto turto.

Beje, prieš kurį laiką milijardierius buvo išstumtas iš turtingiausių Rusijos žmonių sąrašo viršūnės, kurioje jis laikėsi trejus metus.

R. Abramovičius garsėja kaip itin retai su žiniasklaida bendraujantis žmogus – neseniai jis davė pirmą interviu po trejų metų pertraukos.