Savo ruožtu konservatorių lyderis, parlamento vicepirmininkas Andrius Kubilius paprašė Seimo pirmininko Viktoro Muntiano imtis priemonių, kad būtų paviešinta pažyma, kuria remiantis esą siūloma iš komisijos narių išbraukti J. Razmą.

Anot R. Juknevičienės, puolimas prieš jos partijos kolegą yra „tos pačios Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovų jau keletą mėnesių inspiruojamos kovos prieš Seimą, prieš valstybės užvaldymo mastus siekiančius atskleisti žmones sudėtinė dalis“.

„Susidaro įspūdis, kad yra sąmoningai siekiama komisiją sugriauti, kad niekas niekada taip ir neišsiaiškintų tiesos nei apie Pakaunės įvykius, nei apie sprogdinimą prie Bražuolės, nei tai, kas iš tiesų inspiravo J. Abromavičiaus nužudymą. Juk drumstame vandenyje gerai jaučiasi tie, kuriems melas ir dviveidystė – jų išlikimo Lietuvos politiniame gyvenime pamatas“, - piktinosi parlamentarė.

Laikinoji tyrimo komisija, jos įsitikinimu, atsirado tik kaip „apgailėtina VSD vadovybės ir ją ginančios grupuotės keršto akcija prieš Tėvynės sąjungą“.

Kaip teigė R. Juknevičienė, kontržvalgybininkai yra paliudiję, esą jau prasidėjus parlamentiniam tyrimui dėl problemų VSD bendrovės „Dujotekana” vadovas Rimandas Stonys „su tais, kurie labai bijojo tyrimo, ir su tais, kurie valdo kai kurią žiniasklaidą“, tarėsi, kaip sukompromituoti aktyviam tyrimui nusiteikusius Seimo narius. Šie duomenys neva užfiksuoti saugumiečių parlamentui neduotose pažymose.

R. Juknevičienės žodžiais, pirmasis tokių atakų taikinyje atsidūrė Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Algimantas Matulevičius, vėliau – J. Razma. Parlamentaras nemalonę esą užsitraukė, kai 2003 metų vasarą susidomėjo projektu „2K“, po saugumo karininko Vytauto Pociūno kėlė klausimus VSD vadovybei dėl jo išsiuntimo į Baltarusiją, o pernai užregistravo įstatymo pataisą, pagal kurią būtų atsisakyta Užsienio reikalų ministerijos galių deleguoti diplomatus į VSD.

Praėjusią savaitę Seimas po pateikimo pritarė liberalcentristo Rimanto Remeikos pasiūlymui išbraukti J. Razmą iš minėtos komisijos. R. Remeika pareiškė suabejojęs konservatoriaus nešališkumu, o įvairi žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija esą meta šešėlį ne tik ant J. Razmos, bet ir ant visos komisijos.

Pasak A. Kubiliaus, pašalinti jo kolegą iš komisijos užsimota dėl vienos VSD pažymos. Šiame dokumente esą kalbama apie atvejį, kai J. Razma, pernai netoli nuo Seimo rūmų esančioje kavinėje pamatęs A. Petrusevičių, su juo pasisveikino. Pažymoje neva teigiama, kad J. Razma, kaip ir kai kurie jo partijos kolegos, pastaruoju metu buvo kažkaip susijęs su eksparlamentaru A. Petrusevičiumi.

V. Muntianui adresuotame rašte konservatorių lyderis primygtinai paprašė nedelsiant imtis visų įstatymuose numatytų veiksmų ir išviešinti šią pažymą arba pasiekti, kad ji būtų išviešinta. „Siekiant tokių propagandinių tikslų labai svarbus yra tokių pažymų slaptumo statusas, kad tokiu būdu būtų galima kurti ir platinti pačias įvairiausias insinuacijas, neturint net ir galimybės viešai jų paneigti“, - pažymėjo A. Kubilius.