"Kategoriškai neigiu, kad KAM Antrasis departamentas sekė poną Ozolą, poną Čepą ar bet kurį kitą politiką", BNS korespondentui sakė viceministras Romas Kilikauskas.

Pasak viceministro, jis asmeniškai kuruoja Antrąjį departamentą, ir, būdamas išauklėtas demokratinėje sistemoje, neįsivaizduoja, kad specialiosios tarnybos gali būti naudojamos politikų sekimui.

R. Kilikauskas, kuriam dabar 64-eri, yra buvęs aukštas JAV aviacijos žvalgybos pareigūnas, vėliau dirbęs kitus svarbius darbus JAV gynybos sistemoje.

R. Kilikausko teigimu, jį nustebino ir įskaudino Centro sąjungos lyderio Romualdo Ozolo ir parlamentaro centristo Vytauto Čepo pirmadienį spaudos konferencijoje išsakyti teiginiai, jog KAM žvalgybininkų pavedimu juos sekė Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūnai.

VSD yra pavaldus Seimui.

R. Kilikauskas pabrėžė savo nuostabą, kad, nusižengdami etikai, Seimo nariai meta itin rimtus kaltinimus, neturėdami jokių įrodymų.

Viceministras pareiškė ryžtą ištirti incidentą, jeigu tokiems teiginiams atsirastų nors menkiausias pagrindas.

"Mielu noru tai ištirčiau. Esu įsitikinęs, kad nieko neįvyko", sakė R. Kilikauskas. Jis pabrėžė, kad KAM "turi pakankamai darbo".

VSD pirmadienį išplatintame pareiškime teigiama, kad R. Ozolas ir V. Čepas nebuvo ir nėra sekami departamento pareigūnų.

"Pastangos versti VSD aiškintis dėl veiksmų, kurių departamentas neatliko, nepateikiant įrodymų, yra neetiškos", sakoma pareiškime.

Jame pažymima, kad ateityje panašūs pareiškimai nebus komentuojami.

R. Ozolo teigimu, balandžio pabaigoje Palangoje centristai surengė konferenciją nacionalinio saugumo ir gynybos klausimais. Centristų lyderio žodžiais, po kelių dienų surengtoje spaudos konferencijoje sėdėjo neprisistatęs VSD pareigūnas, ir tai reiškė, kad R. Ozolas buvo sekamas. Be to, kai kurie konferencijos dalyviai buvo kviečiami pokalbiui į VSD, tačiau atsisakė.

Be to, R. Ozolo teigimu, "V. Čepas buvo intensyviai sekamas, "lydimas" į Klaipėdą", be to, "panašių "lydėjimų" patyrė ir R. Ozolas.

Centristai žurnalistams teigė negalį pateikti patirto sekimo įrodymų, taip pat negalėjo patvirtinti, ar prieš juos buvo panaudotos specialios sekimo priemonės.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją