Nuo ketvirtadienio muitinės sistemoje nebedirba buvęs Vilniaus teritorinės muitinės viršininko pavaduotojas G.Pupalaigis – po tarnybinio patikrinimo jis atleistas dėl elgesio, nesuderinamo su muitininko etika. Jo viršininkas P.Dragūnas iš tarnybos pasitraukė savo noru, kai balandžio pradžioje jį su pavaldiniu darbe kolegos iš departamento aptiko neblaivius.

P.Dragūnui buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis (1,4 promilės), o jo pavaduotojui – vidutinis girtumo laipsnis (1,8 promilės). Pastarasis iš karto atsigulė į ligoninę dėl pablogėjusios sveikatos.

Neblaivūs darbo vietoje sulaikyti pareigūnai anksčiau yra patys demaskavę ne vieną neblaivų muitininką. Labiausiai P.Dragūnas pagarsėjo po muitininkų vizito tarptautiniame Vilniaus oro uoste, kai buvo rasti keli neblaivūs muitininkai. Viena moteris po šio patikrinimo mirė.

„Reikia normaliai dirbti, tada viskas susitvarkys savaime“, - iš Kauno į Vilniaus teritorinę muitinę penkeriems metams paskirtas J.Pangonis mano, kad jam neiškils problemų naujoje darbo vietoje. Pasak muitininko, anksčiau jam teko dirbti su Rusijos, o dabar – su Baltarusijos pasieniu.

Paklaustas, ar ketina kovoti su girtaujančiais muitininkais, J.Pangonis sakė: „Suprantu, kad mūsų sistemos žmonės yra stebimi lyg pro padidinamąjį stiklą, tačiau nemanau, kad muitinėje viskas yra taip blogai. Tiesiog reikia gerai dirbti“.

J.Pangonis 1990 m. buvo išrinktas Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo deputatu. Dirbo Biudžeto komiteto pirmininko pavaduotoju. Po dvejų metų jis išrinktas Seimo nariu Dzūkijos vienmandatėje apygardoje. Dirbo Ekonomikos komitete. Taip pat buvo Ekonominių nusikaltimų tyrimo komisijos nariu.