Pasak Lietuvos ambasadoriaus JAV Vygaudo Ušacko, Bostone gyvenantis verslininkas J.Krivickas nė karto nėra buvęs Lietuvoje, tačiau savo iniciatyva nusprendė finansuoti fondą.

"J.Krivickas, sužinojęs apie siekius aktyvinti kaimo jaunimą ir išgirdęs apie jau anksčiau rengtas krepšinio varžybas tarp kaimų, nusprendė finansuoti fondo įkūrimą ir skyrė 5 tūkst. JAV dolerių", - BNS pasakojo V.Ušackas. Fondas buvo įkurtas kaime, kur visuomeninis gyvenimas nėra toks aktyvus, kaip mieste.

"Fondas buvo kurtas būtent kaime, nes mieste ir taip vyksta daug renginių, verda aktyvus kultūrinis gyvenimas. Kaime - priešingai, egzistuoja gilios socialinės problemos, alkoholizmas, nedarbas", - sakė ambasadorius V.Ušackas.

Fondo prezidentas, Daugailių pagrindinės mokyklos direktorius Stasys Dervinis BNS sakė, kad fondas buvo įkurtas siekiant suaktyvinti kaimo jaunimo gyvenimą. "Mes norim uždegti kaimo jaunimą, suaktyvinti jį, priversti pamiršti socialines problemas", - teigė S.Dervinis.

Fondo įkūrėjai tikisi, kad panaši iniciatyva ir siekiai remti bei skatinti kaimo vaikus pasklis po visą Lietuvą.

"Tai yra bandomasis projektas, tačiau mes labai tikimės, kad jis pavyks. Tada gal daugiau lietuvių tiek iš Amerikos, tiek ir iš Lietuvos prisijungs prie siekio suaktyvinti gyvenimą ne tik Daugailiuose, bet ir kituose Lietuvos kaimuose", - BNS sakė V.Ušackas.

Stovykla, kurioje dalyvauja 30 moksleivių iš Daugailių seniūnijos kaimų, truks iki penktadienio. Dvi dienas stovyklos "Gyvenkime kitaip" programa vyks Daugailių mokykloje, po to moksleiviams numatoma išvyka į pajūrį.

Fondo įkūrėjai planuoja rudenį surengti jaunimo krepšinio varžybas. Lapkričio 24 dieną numatoma surengti varžybas "Bajoriškio taurė", kuriose rungsis Daugailių seniūnijos kaimai. Vėliau planuojamos varžybos "Kazimiero Krivicko taurė", skirtos fondo fundatoriaus J.Krivicko tėvo garbei.