Tačiau politikai "Lietuvos rytui" pripažino negalėsią dalyvauti V.Šustausko rengiamame kandidatų į Prezidentus susitikime. E.Gentvilas tvirtino šeimai jau pažadėjęs savaitgalį praleisti kartu prie ežerų. Tuo tarpu R.Paksas rengėsi susitikimams su rinkėjais.

Pats V.Šustauskas iš pradžių tikino jokio politikų susibūrimo nerengęs ir apie jį nieko nežinąs. Vėliau parlamentaras vis dėlto pripažino į savo sodybą Kibučiuose prisikvietęs svečių, tačiau pareiškė nenorįs viešumo: "Kodėl kažkam turi rūpėti, kas mano sodyboje vyksta?"

Laisvės sąjungos iškeltas kandidatas į Prezidentus tvirtino, jog Kibučiuose kasmet rengia įvairius susitikimus. V.Šustauskas gyrėsi pernai sulaukęs per šimto svečių.

"Pas mane žmonės atvažiuoja pasižiūrėti zoologijos sodo", - telefonu kalbėjo V.Šustauskas, kurio balsą gožė gaidžių giedojimas. Parlamentaras teigė turįs aštuonis gaidžius, kitų paukščių.

"Atlekia išdykėlis. Eina kaip šuo ant dviejų kojų ir tarnauja", - apie naujus savo augintinius ponius pasakojo V.Šustauskas.

Buvęs Kauno meras teigė, kad jo sodyboje bus vengiama politikavimo, kandidatams į Prezidentus teks grožėtis gamta ir gyvūnais: "Politika po šeštos valandos vakaro turi baigtis".

Tačiau V.Šustauskas užsiminė, jog neformaliame susibūrime gali būti neišvengta rinkimų temos. "Labai jau daug yra kandidatų. Gal susitarsime vieną iškelti", - pareiškė politikas, bet neįvardijo, kuris jo organizuojamo renginio dalyvių galėtų pretenduoti juo tapti.

V.Šustauskas neišdavė, kokius politikus yra pakvietęs į Kibučius. "Kas nori, tie gali ir atvažiuoti", - savo svetingumą demonstravo parlamentaras.