Per pirmąjį naujos sudėties Kėdainių rajono tarybos posėdį už N. Naujokienę balsavo 17 tarybos narių iš 26 dalyvavusių posėdyje.

Nuo Darbo partijos atskilę “pilietininkai” Kėdainių taryboje turi 10 balsų. Prie jų prisijungė 3 mandatus iškovoję konservatoriai ir po 2 vietas turintys socialdemokratai bei liberalcentristai.

10 balsų taryboje per rinkimus iškovoję „darbiečiai“ jau anksčiau buvo supratę, kad jiems neteks vadovauti Kėdainiams. Tai paaiškėjo po to, kai tarybos nario mandato atsisakė į Kėdainių merus pretendavusi Seimo narė Darbo partijos atstovė Virginija Baltraitienė.

„Kėdainiuose mūsų partija neturi galimybės formuoti valdančiosios koalicijos, nepavyko gauti mero posto. Manau, kad likusi Seime turėsiu daugiau galimybių dirbti žmonėms“, - savo sprendimą balandžio pradžioje DELFI aiškino V. Baltraitienė.

Į Kėdainių rajono tarybą yra išrinktas ir buvęs Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas. Nuo teisėsaugos Maskvoje pasislėpęs Kėdainių verslininkas mandato neatsisakė, tačiau gali jo netekti, jei nedalyvaus tarybos posėdžiuose.